Prati nas

Vijesti

Pola mirovine

Na koronavirus se možete testirati i bez uputnice, ali nije baš jeftino

Na blagajni se primaju gotovina i kartice, a testiranje se može obaviti od 7:30 do 19 sati, čak i subotom i nedjeljom.

Objavljeno

|

foto: fernando zhiminaicela/Pixabay

Nastavni zavod za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” iz Zagreba omogućio je testiranje na COVID-19 i onima koji nemaju uputnicu od liječnika. No u tom slučaju, ova usluga ne ide na teret HZZO-a.

Kako je doznao Index, testiranje se radi istim testovima kao i kada dođete s liječničkom uputnicom pa je i pouzdanost jednaka. “Test košta 1.506 kuna. Ne trebate se najavljivati. Samo dođite u naš drive-in s maskicom, uzet ćemo vam bris i podatke i rezultati su gotovi za 24 sata”, rekli su iz Štampara. Na blagajni se primaju gotovina i kartice, a testiranje se može obaviti od 7:30 do 19 sati, čak i subotom i nedjeljom.

Podsjetimo, infektologinja Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević”, u nekoliko je navrata iznijela informaciju da cijena reagencija po jednom testiranju iznosi oko 100 eura. Štampar je, očekivano, na tu cijenu zaračunao i trošak opreme te “ruke” za uzimanje uzoraka i laboratorijsko odrađivanje testa, što bi, da je rađeno na uputnicu, bilo plaćeno preko HZZO-a.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.