Prati nas

Vijesti

Zabrinjavajuće

306 novih slučajeva, krivulja se uspravlja, donesene su i nove mjere za dio Hrvatske

Hrvatska je prvi puta premašila broj od 300 novooboljelih po jednom danu. Proteklih dana znanstvenici upozoravaju kako bismo se mogli suočiti s eksponencijalnim rastom. Pogledajte kako krivulja izgleda danas.

Objavljeno

|

foto: Jonathan Borba/Unsplash

U protekla 24 sata zabilježeno je 306 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 2052. Među njima su 143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na raspiratoru 12 pacijenata. Jedna je osoba preminula, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Pet županija koje prednjače po broju novozaraženih su Splitsko-dalmatinska (83 + 9 stranaca), Grad Zagreb (53), Zagrebačka (19), Zadarska (19) i Varaždinska županija (15)

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

Nove mjere

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i Općina Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci uvode se nužne epidemiološke mjere za njihovo područje, u trajanju od 14 dana.
Uvedene nužne epidemiološke mjere su:

  • na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba
  • ostale privatne svečanosti i proslave mogu se organizirati samo u krugu obitelji i na njima može biti prisutno najviše 20 osoba
  • ugostiteljski objekti iz skupine „Barovi“ i ugostiteljski objekti tipa bistroi mogu usluživati goste samo na otvorenim dijelovima (terasama i slično)
  • na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom
  • obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske usluge ne smiju primati skupine u kojima je više od 20 osoba.

Navedene mjere primjenjuju se od 24. kolovoza 2020. godine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.