Prati nas

Show

Nedopustivo!

‘To je manipulacija i svinjarija!’ Meri Cetinić se pita miješaju li je slučajno s Jasnom Zlokić

Čini se da je kap koja je prelila čašu križaljka u kojoj se uz sliku od Jasne Zlokić veže ime Meri Cetinić.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Meri cetinić (screenshot: Laudato TV)

Omiljena hrvatska pjevačica Meri Cetinić (67) osvrnula se putem Facebooka na medije koji je često mijenjaju s kolegicom Jasnom Zlokić (65).

“Ova manipulacija i svinjarija se ponavlja već jako dugo po medijima. Stave sliku Jasne Zlokić i napišu da sam to ja. Tako me prošle godine za moj jubilarni koncert za 40 godina samostalne karijere novinarka iz našeg poznatog časopis zatražila intervju, ali da me slika sa unučicom. Iako je ja nemam, ali ima Jasna“, piše Cetinić.


“Ili dodje novinarka iz Zagreba i napravi cijelu reportažu sa mojim slikama u Blatu na Korčuli i onda objavi tekst u kojem se cijelo vrijeme spominje kako “skitnica” provodi svoje vrijeme u Blatu. Ili izađe LP sa najvećim hitovima osamdesetih i među njima ‘Samo simpatija’ s mojim imenom. A na naslovnici ploče velika fotografija Jasne Zlokic, iako na ploči nema nijedna njena pjesma”, nastavlja.

Jasna Zlokić (screenshot: Narodni/Youtube)

No čini se da je kap koja je prelila čašu križaljka u kojoj se uz sliku od Jasne Zlokić veže ime Meri Cetinić. “Eto, i na križaljci čitatelji trebaju napisati moje ime, iako je na slici Jasna!? Sve to slučajno!?” pita se jedna od najpopularnijih glazbenih zvijezda nekadašnje Jugoslavije.

Objava je izazvala niz komentara obožavatelja. “Da, to vam namjerno rade radi vašeg domoljublja!” napisala je Julija. ” Bavite se sakralnom glazbom na najljepši način i sad očekujete da vas Udba poštedi”, dodao je Zlatan. “To treba tužit’, šta su sve u stanju ljudi napisat i objavit”, savjetovala je popularnu pjevačicu Slavica.

Ova manipulacija i svinjarija se ponavlja vec jako dugo po medijima. Stave sliku Jasne Zlokic i napisu da sam to…

Gepostet von Meri Cetinić am Dienstag, 25. August 2020

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP