Prati nas

Show

Krasi je humor

Jasna Zlokić (68): ‘U tuđi brak se ne dira! Žene su prefriganije od muškaraca’

S pjevačicom Jasnom Zlokić (68) družili smo se u zagrebačkom klubu Sax! gdje je gostovala u talk showu Ženska priča, i to na temu ženske mudrosti. Voditeljici Marijani Perinić i brojnoj publici otkrila je tajnu dugovječnog braka sa suprugom Borisom, kakva je kao baka, što izdvaja kao svoju vrlinu, te ima li kakav porok.

Objavljeno

|

Koliko godina ima Jasna Zlokić? Tko je muž Jasne Zlokić?
Jasna Zlokić (scr: HRT)

Brutalno iskrena, ali topla, empatična, istinoljubiva i nadasve humoristična – takva je pjevačica Jasna Zlokić u svakodnevnom životu. Ostavlja dojam osobe koju bi svatko poželio za prijateljicu, jer je rođeni optimist i voli sve okretati na šalu. “Nekada se kroz humor nekome može ukazati i na nešto što nije tako zabavno i smiješno”, reći će Jasna Zlokić diplomatski.

Njezina svakodnevica okrenuta je ponajviše suprugu Borisu te unučicama Mari i Tanji. Unuke im je podario sin Igor, a na pitanje kakva je kao baka, Jasna se sva ozarila: “Starija ima sedam godina, a mlađa godinu i pol. Prebrižna sam kao baka, to je malo previše, ta ljubav prelazi granica razuma. Ja bi za svoje unuke napravila sve na svijetu. Znate, treba znati i voljeti, s mjerom, jer ja pretjerujem. Ali opet, takva sam, ili volim ili ne volim. Evo i danas sam od sedam na nogama, unuku sam vodila u školu ujutro, jedva čekam da se dočepam kreveta”, rekla je iskreno, a tek je bilo prošlo 20 sati.

U tuđi se brak ne dira!

Potom je odgovarala na jedno škakljivo pitanje koje glasi: Što bi, kao mudra žena, napravila da prijateljičinog  partnera vidi u gradu s nekom drugom ženom – bi li joj rekla odmah na prvu, ili bi ipak malo promislila? “Ja se u to ne diram. Ako se netko u to dira, to može biti vrlo opasno. To su delikatne stvari. Oni se onda obično pomire, a vi ispadnete krivi. Ja mislim da je to stvar koju ne treba vidjet. Neka to rješavaju oni kojima se to dogodilo”, rekla je.

Na pitanje zna li, kao mudra žena, zatražiti pomoć, ili si često natovari previše obaveza, Jasna kaže: “Ništa ja ne govorim mojima da mi treba pomoć, oni to sami naprave – ili im naredim. Predugo smo moj muž i ja zajedno, pa ja sam već 47 godina u braku, nemam više šta molit. Nit’ molit nit volit’, ma on mora mene volit što sam toliko izdržala s njim”, rekla je kroz šalu. Zatim je naglasila da smatra da su žene najzaslužnije za održavanje braka.

“Ključ života je u rukama žene”

“Ja mislim da je ključ života, tako i bračnog života, u rukama žene. Jednom sam kao cura pitala jednu stariju ženu: Teta Luce, kako ste vi tako dugo izdržala s mužem, a on vam baš i nije bio dobar? A ona mi je rekla: Kćeri moja, puno puta sam bila gluha, slijepa i nijema. Sve je time rekla. Ali, napominjem opet, žene su prefriganije od muškaraca, njima je Bog dao tu osobinu već po tome što su majke, već zbog toga moraju biti za stepenicu gore, jer se moraju boriti za dijete”, rekla je Zlokić.

Nasmijala je potom publiku i kad je odgovorila na pitanje je li ju netko, možda neki muškarac, u životu nadmudrio. “Pa sigurno me suprug nečim nadmudrio kad me pridobio. Koje su to čari bile, ne sjećam se, ali nečim me omađijao, iako sam ja to nakon toliko godina zaboravila.”

Strah od smrti

Potom je priznala i da je hipohondar te da je redovita kod liječnika. “Ja sam hipohondar jer je mene jako strah umrijeti. Još se nitko nije vratio da nam kaže kako je tamo gore”, priznala je iskreno.   

Rođena Velalučanka kaže da je i danas, kad već desetljećima živi u Zagrebu, vjerna mediteranskoj prehrani. “Volim jesti. Pripremam blitvu, koristim maslinovo ulje, samo ne znam od čega se debljam, haha, valjda od smoga. Šalu na stranu, volim slatko i to mi je veliki porok i to si stvarno moram ukinut. Ali, mislim da neću”, rekla je i nasmijala publiku.  

U slobodno vrijeme, kad ne tegli vrećice s placa Ii ne kuha, kad nije s unučicama u dječjem parku, voli čitati. “Čitam ovisno o raspoloženju, ako idem leći tužna onda čitam Miljenka Smoju, ako sam raspoložena za poeziju čitam Arsena Dedića, ako bi se malo smijala uzmem Ephraima Kishona. A ako mi se filozofira, onda je moj izbor Halil Džubran. Volim i ljubavne romane, evo uživala sam i čitajući Mostove okruga Madison”, otkrila je o svom privatnom životu pjevačica Jasna Zlokić.

Najluđa situacija u karijeri

Za kraj je prepričala i najsmješniju situaciju koja joj se dogodila tijekom karijere. “Bio je 8. mart i ja sam nastupala u Sloveniji. Požalila sam se da taj dan nisam dobila niti jedan cvijet, kad potom dođe jedan obožavatelj, taj stvarno nije bio normalan, i donese mi cijeli naramak tulipana. Znate, pored dvorane bila je jedna kuća s okućnicom oko koje je sve tulipane pokosio. Ja nisam znala bih li se smijala ili plakala. To je zbilja bilo tragikomično, nisam znala da li da ponesem te tulipane doma ili da ih odnesem tim ljudima u kuću. Ponijela sam ih na kraju doma”, rekla je Jasna Zlokić i po stoti put te večeri od srca nasmijala publiku.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.