Prati nas

Mozaik

Kako biste u tri riječi opisali svoj život nakon pedesete?

Kad biste u samo tri riječi opisali svoj život nakon pedesete? Bi li u opisu prevladavale pozitivne ili negativne riječi?

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: LOGAN WEAVER/Unsplash

Sigurno ste već koji put naišli na one simpatične objave po društvenim mrežama u kojima se od vas traži da u dvije ili tri riječi opišete neki predmet, događaj ili osjećaj.

U međumrežnim prostranstvima tako smo naletjeli i na objavu britanske online zajednice Fab after Fifty (eng. sjajni nakon pedesete) u kojoj je pred korisnike stavljen ovakav zadatak: opišite u tri riječi svoj život i sebe nakon pedesete.


Velika većina odgovora bila je pozitivno intonirana:
Wendy: Samopouzdana, osnažena, sjajna!
Julia: Sretno iščekujem mirovinu!
Helen: Sretna, ostvarena, blagoslovljena.
Margaret: Trošim djeci naslijeđe!
Mike: Stariji, mudriji i zaboravan. Što ste me ono pitali?
Sue: Tek je počelo!
Sandy: Zaposlena, sretna, opuštena.

No bilo je i onih koji se u pedesetima nisu najbolje snašli pa svoj život opisuju ovako:
Janet: Sama, usamljena, udovica.
Sue: Tužna, razočarana, očajna.
Carrie: Rastrojena, nesigurna, obazriva.

A vi? Kako biste vi opisali svoj život nakon pedesete? Napišite nam u komentarima.

.

Show

Frano i Milena Lasić postali su roditelji dječačića

Mama i beba osjećaju se dobro, a brojnu su im prijatelji i obožavatelji na društvenim mrežama čestitali na prinovi.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Koliko godina ima Frano Lasić?

Poznati glumac i pjevač Frano Lasić i njegova supruga Milena postali su ponosni roditelji dječačića. O sretnoj vijesti prvi su izvijestili mediji u Srbiji, gdje sretni par živi te su kazali kako je Milena rodila u subotu, svega par dana prije termina.

Ona i beba osjećaju se dobro, a brojnu su im prijatelji i obožavatelji na društvenim mrežama čestitali na prinovi.


Frano (66) i Milena (36), inače likovna umjetnica, vjenčali su se prije pet godina nakon tri godine veze, a dijete je došlo kao kruna njihove ljubavi. O njihovoj vezi koja odolijeva velikoj razlici u godinama, Milena je svojedobno za Jutarnji rekla: “Svi sada pišu i čude se kako će Frano sa 66 godina postati otac. Gledajte, pa mi smo već osam godina zajedno i trudimo se čuvati svoju privatnost i držati podalje od medija. Dovoljna je moja izjava. Iskreno, zgrozim se kada pročitam komentare na račun naših godina. A ne želim se pretvarati da ih ne čitam.”

Inače, Lasiću je ovo četvrti brak i četvrto dijete. S prvom suprugom Majom Nikšić ima 33-godišnjeg sina Janka, nakon toga je tek 21 dan izdržao u braku s Beograđankom Ljiljanom, da bi se potom 1993. vjenčao sa slovenskom manekenkom Živom Stupnik te dobio kćer Linu i sina Luku.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP