Prati nas

Vijesti

Iskustvo

Zekanović (46) o koroni: ‘Još uvijek teško dišem, radije bih deset puta imao gripu’

Još uvijek otežano dišem, virus napada pluća i to nije bezazleno. To traje i mjesecima kažu epidemiolozi, navodi Zekanović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Hrvoje Zekanović (screenshot: N1)

Saborski zastupnik hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović prebolio je koronavirus. Nakon izolacije, za N1 televiziju opisao je svoje iskustvo.

“Da, bio sam 14 dana u izolaciji, od pojave prvih simptoma kad se ustanovilo da sam bolestan od koronavirusa. Oboljele su i supruga i jedna kćer. Rekao bih da sam imao srednje teške simptome, još uvijek imam posljedice”, naveo je.


“Još uvijek otežano dišem, virus napada pluća i to nije bezazleno. To traje i mjesecima kažu epidemiolozi. Drugi simptom koji mi je dugo ostao, je osjet njuha – od potpunog gubitka na 12 dana polako se počeo vraćati, sad neke mirise osjećam. Virus stvarno napada i živčani sustav, čak i mozak, tako da smo simptome smetenosti i malaksalosti i obitelj i ja itekako osjećali uz temperaturu i ostalo”

“Nikad se nisam susreo s težim virusnim oboljenjem. Imao sam i gripu i svašta, ali ovo je nešto drugo. Volio bih imati deset puta klasičnu gripu nego ovo, bar u mom slučaju, bilo je znatno opasnije”, dodao je.

.

Vijesti

Na Manduševcu je upaljena prva adventska svijeća

Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga, kazao je gradonačelnik.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Gradonačelnik Milan Bandić zapalio je prvu svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića i tako označio početak adventa. Obred je predvodio mon. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

“U godini koja je poljuljala naš osjećaj sigurnosti i koja je promijenila način na koji gledamo svijet, budimo sigurni u ovo: svi zajedno, u međusobnom pomaganju i solidarnosti, možemo iz ovog izići kao još jači i bolji ljudi”, kazao je Bandić.


“Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga. I na kraju, vratimo se još jednom na papino geslo u povodu 4. svjetskog dana siromašnih – ‘Pruži svoju ruku siromahu’, bolesnom, onom koji je na ulici, ali i svakome kome je pružena ruka potrebna – onako neumorno kako to ovih dana čine naši hvalevrijedni sugrađani”, rekao je gradonačelnik.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP