Prati nas

Vijesti

Epidemija ne posustaje

Maske u svim zatvorenim prostorima postaju obavezne

S obzirom na nagli skok broja novozaraženih u Vladi RH je održan izvanredni sastanak Stožera civilne zaštite te su donesene neke nove mjere.

Objavljeno

|

Mogu li koronu dobiti dva puta?
foto: Pete Linforth/Pixabay/Tai's Captures/Unsplash

Zbog velikog porasta broja novozaraženih, u Vladi RH održan je izvanredni sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Nakon sastanka, izjave su dali ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i ministar zdravstva Vili Beroš.

“U zadnjih tjedan dana razgovaramo o uvođenju novih mjera. Sastali smo se s HBK-om, ugostiteljima… Uvodit ćemo obvezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima i u otvorenim prostorima gdje nije moguće držati distancu. Za sva okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi bit će određen limit. Razgovara se o češćim i strožim kontrolama odluka koje donosi Stožer”, rekao je Capak i pojasnio da bi obveza nošenja maske trebala biti uvedena kroz nekoliko dana.

“Napravit ćemo sve da ne dođe do karantene. Naravno, nikad ne reci nikad, ali sve ćemo napraviti da do lockdowna ne dođe”, poručio je Capak.
“Slijedi sastanak ekspertne skupine ministarstva zdravstva i stožera civilne zaštite u Zagrebu”, dodao je Beroš i ponovio da je odgovorno ponašanje građana ključ uspjeha, javlja Jutarnji.hr.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.