Prati nas

Vijesti

Iz Stožera

2.480 novih slučajeva bolesti COVID-19, 26 umrlih, sve više zauzetih bolničkih kreveta

Do danas je ukupno zabilježeno 56.567 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 654 preminulo, a 41.070 se oporavilo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: fernando zhiminaicela/Pixabay

U protekla 24 sata zabilježeno je 2.480 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 14.843. Među njima je 1.221 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 118 pacijenata. Preminulo je 26 osoba, javio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Do danas je ukupno zabilježeno 56.567 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 654 preminulo, a 41.070 se oporavilo (1.690 u protekla 24 sata). U samoizolaciji su trenutno 29.404 osobe. Do danas su ukupno testirane 523.382 osobe, od toga 9.206 u posljednja 24 sata.


.

Vijesti

Crobarometar: HDZ stabilno vodi, Milanović gubi potporu građana

Predsjednik, naravno, većinsku potporu ima od svoje bivše stranke s više od 70 posto, ali tu su birači Mosta među kojima gotovo svaki drugi podupire njegov rad.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Dnevnik Nove TV objavio je redovno mjesečno istraživanje Crobarometar o političkim preferencijama građana.

HDZ i dalje prvi

Hrvatska demokratska zajednica ponovno je prvi izbori među biračima. Za tu bi stranku glasovalo 31,5 posto ispitanika. Iako bilježe blagi pad, to je i dalje unutar statističke pogreške.


Daleko iza HDZ-a je SDP s novim predsjednikom i potporom od 17,6 posto. I ta stranka bilježi pad, ali sve unutar statističke pogreške.Domovinski pokret je na 7,5 posto, odmah iza je Most sa 7,4 posto i na kraju Možemo sa 6,5 posto. Ostali ne prelaze izborni prag.

Većina građana ne podupire rad Vlade, njih 56 posto i tako je već treći mjesec, a taj broj i dalje raste. 66 posto smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru, a 24 posto da ide u dobrom smjeru. Raste tako broj pesimista, a pada broj optimista. Neodlučno je 10 posto ispitanika. Kada se demografski pogleda, mladi su izrazito pesimistični, a starija populacija je više optimistična.

Milanović pada

Predsjednik Republike i dalje gubi potporu za svoj rad. Tako je od rujna, kada se topi potpora koju je imao prije. Njegov rad ne odobrava 58 posto ispitanika, a odobrava njih 35 posto, ne zna sedam posto. Mjesec dana ranije Milanovićev rad nije odobravalo 53 posto, a odobravalo je 39 posto građana.

Predsjednik među biračima platforme Možemo ima potporu od 37 posto. I na kraju, ne manje bitni, 22 posto birača HDZ-a odobrava rad predsjednika Milanovića te 18 posto birača Domovinskog pokreta.

Predsjednik, naravno, većinsku potporu ima od svoje bivše stranke s više od 70 posto, ali tu su birači Mosta među kojima gotovo svaki drugi podupire njegov rad.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP