Prati nas

Vrijeme danas

3. 12. 2020.

Oblačno, kiša i snijeg, u Dalmaciji lokalno tuča

Biometeorološke prilike će na istoku zemlje biti razmjerno nepovoljne, a u ostatku zemlje nepovoljne.

Objavljeno

|

foto: 5598375/Pixabay

Hrvatska danas

Oblačno s kišom, u zapadnim područjima i snijegom, osobito u gorju, a u Lici, središnjim predjelima i zapadnoj Slavoniji i kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom. Oborina će osobito biti obilna u Dalmaciji uz izražene pljuskove i grmljavinu, a lokalno je moguća i tuča. Vjetar na kopnu slab i tek ponegdje umjeren istočni i sjeveroistočni, u Podunavlju jugoistočni. Umjerena i jaka bura na sjevernom će dijelu Jadrana postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak, dok će se jako jugo zadržati na krajnjem jugu. Najviša dnevna temperatura od -1 do 4, u istočnoj Slavoniji do 8, a na Jadranu između 9 i 15 °C.

Zagreb danas

Oblačno s povremenom kišom koja se može smrzavati na hladnoj podlozi, a još tijekom jutra na širem području grada može biti susnježice i snijega. Vjetar slab i tek povremeno umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 2 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će na istoku zemlje biti razmjerno nepovoljne, a u ostatku zemlje nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, umor, slabije raspoloženje uz smanjenu koncentraciju, tegobe sa snom u noći na četvrtak. Kronični srčani bolesnici i bolesnici s respiratornim bolestima mogu osjećati pojačane tegobe uzrokovane vremenom. Tegobe će biti slabije izražene na krajnjem istoku zemlje.

Izgledi vremena od 4. 12. 2020. do 6. 12. 2020.

U petak postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, no na obali će uz promjenljivu naoblaku još ponegdje biti kiše, osobito u subotu i nedjelju kad može biti i grmljavinskih pljuskova. Kiša je na kopnu, osobito na zapadu opet izgledna u nedjelju. Na kopnu će puhati slab i umjeren jugoistočni, u petak i subotu osobito u gorju i jugozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo koje će u nedjelju krajem dana na sjevernom dijelu okretati na jaku buru. Temperatura zraka u porastu, osobito za vikend kad će biti iznadprosječno toplo uz južinu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.