Prati nas

Vrijeme danas

5. 1. 2021.

Umjereno i pretežno oblačno uz kišu, meteoropate će boljeti glava

Ipak u dijelovima dana s manje naoblake, meteoropati mogu osjetiti blago poboljšanje općeg stanja.

Objavljeno

|

foto: Lyndon Li/Unsplash

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno, ujutro ponegdje u unutrašnjosti s maglom. Na Jadranu i uz njega mjestimična kiša već prijepodne, zatim osobito u drugom dijelu dana, ponegdje i obilnija, a mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom. U Gorskom kotaru i Lici kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, mjestimice uz stvaranje snježnog pokrivača. Navečer kiša u sjevernim kopnenim područjima, a mogući su ponegdje i susnježica i snijeg. Vjetar u gorju, krajem dana i na istoku i sjeveru mjestimice umjeren jugoistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Zagreb danas

Prevladavat će oblačno, ujutro na širem gradskom području s mjestimičnom maglom. Navečer i u noći kiša, na okolnom gorju snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a u noći susnježice i snijega može biti i u nižim predjelima. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura između 5 i 7 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će slično kao i prethodnih dana biti nepovoljnije u Lici i Gorskom kotaru te uz Jadran, nego u unutrašnjosti zemlje. Meteoropati se mogu žaliti na umor i glavobolju, a tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane vremenskim utjecajem. Ipak u dijelovima dana s manje naoblake, meteoropati mogu osjetiti blago poboljšanje općeg stanja.

Izgledi vremena od 6. 1. 2020. do 8. 1. 2021.

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s oborinama. Na Jadranu mjestimice kiša, u srijedu još lokalno ponegdje i obilnija, a kiša je moguća i u nizinama unutrašnjosti. U gorju sljedećih dana povremeno susnježica i snijeg, a susnježice uz pad temperature može biti i u nizinama, ponajprije sjeverozapadne Hrvatske. Vjetar na kopnu slab, a na Jadranu će umjereno i jako jugo i južni vjetar u srijedu postupno okrenuti na jugozapadnjak i oslabjeti. U petak će duž obale zapuhati umjerena bura. Temperatura zraka u postupnom padu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.