Prati nas

Vijesti

Oprez!

Raste broj novozaraženih u Hrvatskoj, karantena će biti duža

‘Zadnjih nekoliko dana smo bili bolji, danas smo četvrti. Sve to skupa je pokazatelj koliko je situacija neizvjesna’, izjava je ministra zdravstva Vlija Beroša.

Objavljeno

|

foto: Sebastian Japson/Scopio

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata registrirano 505 novih slučajeva koronavirusa. 14 osoba je preminulo. Najmlađa osoba ima 57 godina s dijagnozom kardiovaskularnih bolesti.

U odnosu na prošli tjedan imamo rast broja zaraženih od gotovo 35 posto. Trenutna incidencija u Hrvatskoj je 122,7. Najvišu ima Dubrovačko-neretvanska, a najnižu Istarska. U odnosu na Europu Hrvatska je na trećem mjestu, nižu incidenciju imaju Finska i Danska, a najviše ima Češka. Stopa smrtnosti je 346,6 što nas stavljan a 19. mjesto u Europi. Imamo 10% udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih”, izjavio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Zadnjih nekoliko dana smo bili bolji, danas smo četvrti. Sve to skupa je pokazatelj koliko je situacija neizvjesna”, izjava je ministra zdravstva Vlija Beroša.

Osim otvaranja terasa kafića u ponedejljak, novina je i duža karantena. “Mi ćemo karantenu vratiti na 14 dana. Ona je bila spuštena na 10 dana, to je napravljeno uglavnom radi bržeg povratka zdravstvenih djelatnika. Sad ćemo to vratiti jer je većina zdravstvenih djelatnika cijepljena. Imamo manje oboljelih, ali ne znamo koliko je britanskog soja u populaciji. To će biti objavljeno danas”, zaključio je Capak.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.