Prati nas

Vijesti

Nikad zadovoljni

Zoran Šprajc: Naš čovjek hoće samo najbolje. Bolje dobro mrtav, nego loše cijepljen!

Počelo je konačno pristizati i Astrazenecino cjepivo kojeg smo i najviše naručili i – opet drama! Nije dovoljno dobro, komentirao je RTL-ov voditelj.

Objavljeno

|

Zoran Šprajc (screenshot: RTL)

“Da Hrvatske i Hrvata nema, trebalo bi nas izmisliti. Donedavno je broj zaraženih letio u nebo, sjećate se probili smo 5000 zaraženih dnevno, svakoga dana u najgorim mogućim mukama umiralo je i do 80 ljudi”, početak je komentara RTL-ovog Zorana Šprajca kojeg prenosimo u cijelosti.

Medijskim prostorom dominirala je dramatična situacija u prepunim bolnicama i apeli i stručnjaka i nestručnjaka da vlada nešto hitno poduzme. Kad se Vlada probudila i konačno nešto poduzela, nastala je drama baš zbog toga što je Vlada nešto poduzela i među ostalim zatvorila kafiće i restorane, što je svima koji od toga žive doista dramatično osiromašilo život ali je zato mnogim našim sugrađanima doslovce spasilo život. Epidemija je i danas evo na manje od sto zaraženih dnevno.

Daj što daš, samo daj iglu

Ali da bi mogli otvoriti i kafiće i restorane i teretane i ljudima koji od toga žive ponovo vratiti bolji život, a da ne ugrozimo nijedan drugi život, treba nam cjepivo. Pa je prvo bila drama što cjepivo ne pristiže, a kad je počelo pristizati nastala je drama što ga nema dovoljno.

Zavidjeli smo Srbima i Mađarima koji su se počeli cijepiti svime što im je došlo pod ruku: rusko, kinesko, komunističko, kapitalističko, pravoslavno, katoličko, isprobano, neisprobano, testirano, netestirano – svako cjepivo je bilo bolje od onog kojeg nema. Još do jučer bilo je daj što daš, samo daj iglu.

Ali evo danas je počelo konačno pristizati i AstraZenecino cjepivo kojeg smo i najviše naručili i – opet drama! Nije dovoljno dobro! Dobro je doduše Britancima, dobro je Amerikancima, dobro je za pola Europe, ali ne, nećemo mi bilo što.

Naš čovjek hoće samo najbolje

Pročulo se da AstraZenecino cjepivo starije osobe ne štiti baš stoposto od virusa korone, dakle da se usprkos tome što su se cijepili, neki stariji ljudi svejedno mogu zaraziti. Ali, jednako kao i sva druga cjepiva i AstraZenecino 100 posto štiti od svih težih oblika korone, a osobito štiti od smrti.

Ali kako rekosmo, naš čovjek hoće samo najbolje. I ima pravo. Bolje dobro mrtav, nego loše cijepljen.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.