Prati nas

Vijesti

Oštre mjere

Splitsko-dalmatinski Stožer traži obavezno nošenje maske i na otvorenom

Županijski stožer predlaže i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) koja pružaju ugostiteljske usluge.

Objavljeno

|

foto: Avery Meeker/Unsplash

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije zatražio je od Nacionalnog Stožera oštrije epidemiološke mjere koje bi potrajale dva tjedna.

Između ostalog, traži se donošenje odluke o obveznom korištenju maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima, gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.) bez obzira na fizički razmak. Osim toga, žitelji Splitsko-dalmatinske županije ne bi mogli kupovati alkohol poslije 20 sati pa sve do 6 ujutro.


Županijski stožer predlaže i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) koja pružaju ugostiteljske usluge tako da hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati samo na otvorenim terasama, odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), a radno vrijeme može se odrediti u trajanju od 6 sati do 20 sati.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP