Prati nas

Vijesti

Gužva

Velik interes za cijepljenje; prijavili smo se putem interneta i dobili redni broj 30.150

Građani koji ne žele ili ne znaju koristiti web platformu, mogu to učiniti i putem telefona.

Objavljeno

|

Potvrda prijave

Drugi je dan otkako je u rad puštena internetska stranica putem koje se građani mogu prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa. Prijava je jednostavna; dovoljno je upisati OIB ili JMBG, uz datum rođenja, te potvrditi način na koji želite da vas cjepitelji kontaktiraju. Članovi naše redakcije dobili su redne brojeve 30.150 i 30.161.

Podsjetimo, platforma je kratko bila dostupna i u takozvanom probnom radu. “Na platformu za cijepljenje protiv koronavirusa prijavilo se više od 29800 građana, zabilježeno je tridesetak iskaza interesa po minuti” – izjavio je ministar Vili Beroš za HRT.

Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi. Neće biti moguće višestruko naručivanje, a omogućit će se uvid u cjepni status građana. Prijaviti se mogu svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj.

Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje. Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.

Građani koji ne žele ili ne znaju koristiti web platformu, mogu to učiniti i putem telefona. Više saznajte ovdje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.