Prati nas

Vijesti

Samo preko liječnika

Zagreb više ne koristi platformu ‘CijepiSe’, Google je pozive pospremao među reklame

Prijavljeni su poziv znali dobiti kasno navečer s obavijesti da imaju termin cijepljenja u 8 ujutro, pa bi mail vidjeli i po nekoliko sati nakon što im je termin već prošao, donosi Jutarnji list.

Objavljeno

|

Potvrda prijave

Platforma Ministarstva zdravstva cijepise.zdravlje.hr, za čiju su izradu potrošeni milijuni kuna, koja je pompozno puštena u rad još u veljači i preko koje su se za cijepljenje javili deseci tisuća građana, doživjela je potpunu propast, piše Jutarnji list.

Kako dnevnik doznaje od županijskih zavoda za javno zdravstvo, u većini županija ni jedna osoba se nije uspjela cijepiti nakon prijave na tu platformu, a one županije koje su je pokušale koristiti odustale su jer je sustav naručivanja bio nejasan i pun pogrešaka što im je na terenu stvaralo nered i kaos.

Na najvećem punktu za masovno cijepljenje u državi, Zagrebačkom Velesajmu, tijekom ovog tjedna cijepili su se isključivo građani koje su za to naručili obiteljski liječnici putem sustava naručivanja CEZIH. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” kažu da su se na to odlučili nakon iskustva iz prijašnjih tjedana kad su pokušali implementirati i prijavljene s platforme, ali im je odaziv pozvanih s platforme bio iznimno nizak – od 20 do maksimalno 50 posto, zbog čega su im brojni termini ostajali nepopunjeni.

Google pozive spremao u mapu za reklame

Vjerojatno ima više razloga za to. Riječ je o kraćem vremenu poziva, razvoju informacije o nuspojavama kod te vrste cjepiva pa i tehnički izazovi tipa “Promotions” klasifikacija kod Google mail klijenata – pojašnjavaju. Prijavljeni su poziv znali dobiti kasno navečer s obavijesti da imaju termin cijepljenja u 8 ujutro, pa bi mail vidjeli i po nekoliko sati nakon što im je termin već prošao, donosi Jutarnji list.

Index pak prenosi riječi Zvonimira Šostara, šefa Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar” koji potvrđuje da je Zagreb “uopće ne cijepi više preko platforme cijepise.zdravlje.hr”.

“Kad smo imali sastanak s informatičarima, pitali smo ih radi li igdje platforma, u ijednoj županiji. Odgovor je bio da ne radi. Onda smo se odlučili potpuno za model da zapravo domovi zdravlja cijepe, a da mi budemo koordinatori i logistika. Naručuju obiteljski liječnici, a naručivanje ide preko CEZIH-a. Ti pozivi su uspješni i to izvanredno funkcionira, odaziv je jako velik”, rekao je Šostar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.