Prati nas

Vijesti

Cjepivo stiže do vas

Stiže COVID-bus: Građani će se moći cijepiti bez čekanja i najave

Oni koji se žele cijepiti, ulazit će na prednja vrata autobusa, gdje će im biti izmjerene tjelesna temperatura, potom će biti cijepljeni Pfizerovim cjepivom.

Objavljeno

|

besplatan prijevoz za umirovljenike u Sisku
Thomas Reaubourg/Unsplash

Virovitičko-podravska županija prva je u Hrvatskoj organizirala drive in cijepljenje, a sada tamo prvo dolazi COVID-bus u kojem će se moći cijepiti mještani svih 49 županijskih naselja, javlja Danica.hr. Jedino tako, kažu, mogu procijepiti 50 posto odraslog stanovništva do kraja lipnja.

COVID-bus na terenu će biti svakog dana, a prvog dana akcije cijepljenja u ponedjeljak u 9 sati dolazi u podravsko mjesto Stari Gradac na području Pitomače. U busu bi, prema najavi, trebali biti ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović otkriva kako će se u COVID-busu cijepiti samo Pfizerom, i to radnim danom prema unaprijed definiranom rasporedu kojeg možete pogledati OVDJE. Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Miroslav Venus kaže kako će u svakom naselju COVID-bus biti sat vremena.

“Oni koji se žele cijepiti, ulazit će na prednja vrata autobusa, gdje će im biti izmjerene tjelesna temperatura, potom će biti cijepljeni Pfizerovim cjepivom. Nakon cijepljenja će u stražnjem dijelu autobusa pričekati 15 minuta. Za cijepljenje u Covid busu se ne treba naručivati, a cijepiti se mogu i stanovnici susjednih naselja onih naselja u kojima budemo boravili od 14. do 25. lipnja”, otkriva Venus, prenosi Danica.hr.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.