Prati nas

Vijesti

Gole brojke

U Infektivnoj je prosječna dob pacijenata – 46 godina. Preminulo je još 30 osoba

Većina hospitaliziranih se želi liječiti što duže u svojim domovima pa kada se stanje postane neizdrživo došu u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’

Objavljeno

|

Zoran Burušić (screenshot: HRT)

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3360 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 17.944. Među njima je 1.170 pacijenata na bolničkom liječenju, od čega na respiratoru 139. Preminulo je 30 osoba, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite. 

Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, rekao je u Dnevniku HTV-a kako su u Klinici smještena 92 pacijenta te da se broj hospitaliziranih mijenja iz trenutka u trenutak. Dodao je da je velik pritisak na samu Kliniku, a posebice na Odjel intenzivnog liječenja.

Na Odjelu intenzivnog liječenja trenutačno se nalaze 22 COVID pozitivna bolesnika, odvojena na dva intenzivna odjela. Barušić je naglasio kako u ovom trenutku ima petero djece koja su pozitivna na koronavirus, a hospitalizirana su u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

“Što se tiče odraslih bolesnika, posebno zabrinjava trenutačni podatak bolesnika u COVID dijelu intenzivne, čija je prosječna dob 46 godina”, poručio je. Istaknuo je da u Kliniku pacijenti dolaze u raznim fazama. Većina ih se želi liječiti što duže u svojim domovima pa kada se stanje pogorša, dođu u Kliniku.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.