Prati nas

Show

Dan očeva

Jadranka Kosor objavila: ‘Nije me htio vidjeti, a htjela sam da me vodi za ruku’

Brojni tviteraši pokušali su utješiti nekadašnju političarku, a današnju političku analitičarku, koja se prisjetila odrastanja bez oca.

Objavljeno

|

Jadranka Kosor (screenshot: HRT)

U Hrvatskoj se danas obilježava Dan očeva, a kako bi se javnost odala priznanje očevima i slavila očinstvo te utjecaj očeva u društvu. U različitim zemljama svijeta obilježava se na različiti datum. I u Italiji i Lihtenštajnu slavi se 19. ožujka. S druge strane, u 52 zemlje svijeta slavi se najčešće treće nedjelje u lipnju i nadopunjuje Majčin dan.

Tim povodom oglasila i nekadašnja hrvatska premijerka i bivša šefica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor, podsjetivši da sve priče o očevima nisu lijepe i sretne. “Danas je kažu, dan očeva. Svog oca nisam upoznala, imala sam dvije godine kad me zadnji put vidio. I više nikada jer me nije htio. A samo sam željela ušuškati svoj mali dječji dlan u očev dlan. Da me tata vodi za ruku”, napisala je Kosor na Twitteru.

“Znam za to. Veliki ste u mojim očima zbog te nesretne situacije u djetinjstvu, ali ste još veći postali kad sam pročitao da ste otišli na sahranu i zbog svega tamo. Zato ste tako jaka žena”, napisao je jedan od brojnih pratitelja bivšeg premijera dok je pratiteljica dodala: “Gledam u ovaj Vaš tvit i ne znam šta bih rekla a da Vas utješim. Puno mi je žao. I poznato. Nije se dogodilo meni, ali dogodilo se djevojčici koju puno volim i koju, također, ne znam kako utješiti.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.