Prati nas

Vijesti

Povratak normalnog

U Maksimir se vraća prvomajska proslava uz grah, otkriveno je i tko će svirati

Nakon dvije godine tradicionalna prosvjedna fešta ponovno će se organizirati. Ovoga puta u režiji nove gradske vlasti.

Objavljeno

|

Prvomajski grah u Maksimiru, 2019.
foto: Sandro Bura

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec na redovnoj tiskovnoj konferenciji potvrdila je da se zbog povoljnije epidemiološke situacije u najljepši gradski perivoj vraća najveća radnička proslava.

“Zahvaljujućim relaksiranim mjerama Zagreb će organizirati proslavu Praznika rada u Maksimiru”, dodala je rekavši da će nastupiti Novi fosili i više zborova, a uz tradicionalni grah posluživat će se i štrukle.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio je širenje pješačkih zona: “Zatvorit će se dio stare Vlaške, između Palmotićeve i Draškovićeve. Dobili smo suglasnosti, projekt je napravljen, provest će se u nekoliko etapa.”

Govoreći o uređenju Jaruna gradonačelnik Tomislav Tomašević je rekao: “Sanirat će se, bilo je puno peripetija s javnim nabavama. Radimo na tome da se to zauvijek riješi, a ne da se svako malo javljaju problemi.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.