Prati nas

Vijesti

Da nam živi, živi rad!

Tisuće Zagrepčana uživale su u radničkom grahu i štruklama, stigla je i gradska vlast

Gradske vlasti najavile su da će se od 10,30 do 14,30 sati podijeliti 30.000 porcija graha i 15.000 porcija štrukli.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Nakon dvije pandemijske godine, u zagrebački Maksimir vratio se Praznik rada. Uz štrukle služio se i tradicionalni radnički grah, no neke su navade promijenjene. Naime, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ipak nije osobno dijelio porcije graha kako je to iz godine u godinu činio njegov prethodnik – pokojni gradonačelnik Milan Bandić.

“Ja nisam Milan Bandić, imam svoj stil. Razgovarat ću s ljudima, jesti s njima, ali ne moram dijeliti grah kao što to je to radio bivši gradonačelnik”, kazao je.

“Drage Zagrepčanke, dragi Zagrepčani, na Međunarodni praznik rada ističemo važnost sindikalne borbe, slavimo radničku solidarnost i podsjećamo se povijesnih radničkih dostignuća u unapređenju uvjeta rada. Slaveći praznik 1. maja obnavljamo našu predanost ciljevima dostojanstvenih uvjeta rada, boljih plaća, prava na sindikalno organiziranje i kolektivno pregovaranje. Svim radnicama i radnicima čestitam Međunarodni praznik rada”, poruka je gradonačelnika koji je u najljepši gradski perivoj stigao u pratnji najbližih suradnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta te predsjednika gradskog parlamenta Joška Klisovića.

Oglas

Na proslavi su nastupili Zbor Opere i članovi ansambla Drame HNK-a, a u središnjem dijelu programa, od 12,15 do 14,15 sati, Sanja, Marinko i Zec izveli su najslušanije hitove Novih fosila. Kakva je atmosfera bila u Maksimiru, pogledajte u galeriji koju je snimio naš kolega Sandro Bura.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.