Prati nas

Vijesti

Dosta!

Udruga RODA organizira veliki prosvjed solidarnosti s Mirelom Čavajdom

Prosvjed je iskaz solidarnosti sa svim ženama koje su doživjele različite oblike nasilja u zdravstvenim ustanovama i kojima se iz dana u dan krše prava na zdravlje osigurana Ustavom i zakonskim okvirima Republike Hrvatske.

Objavljeno

|

Mirela Čavajda (screenshot: HRT)

Udruga RODA – Roditelji u akciji organizira prosvjed u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom te svim ženama kojima je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi. Prosvjed će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u četvrtak 12. svibnja u 18 sati.

“Dosta! Dosta uskraćivanja zdravstvene skrbi! Dosta! Dosta zanemarivanja ženskog zdravlja! Dosta!” stoji u najavi prosvjeda koju prenosimo u cijelosti.

Dosta političkih igara na račun zdravlja žena! Pridružite nam se u četvrtak, 12. svibnja 2022. u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića na prosvjedu: “Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!” koji se održava u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom te svim ženama kojima je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.

Prosvjed je iskaz solidarnosti sa svim ženama koje su doživjele različite oblike nasilja u zdravstvenim ustanovama i kojima se iz dana u dan krše prava na zdravlje osigurana Ustavom i zakonskim okvirima Republike Hrvatske. Pozivamo vas na otpor sustavnom uništavanju javnog zdravstva, za što su odgovorni Vlada RH, Sabor RH, Ministarstvo zdravstva i čelnici javnozdravstvenih ustanova. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.