Prati nas

Mozaik

To je moje!

Baš kao nekad: Zvat ću policiju, beštijo jedna, usidiličino!

Svađa starijih žena u Dalmatinskoj zagori pravi je hit na društvenim mrežama. Pojačajte ton i pogledajte video. I javite nam gdje je snimljen, ako prepoznate lokaciju.

Objavljeno

|

screenshot: TikTok

Vremena i ljudi se mijenjaju, no čini se ne u svakom mjestu jednakom brzinom. Na društvenim mrežama dijeli se kratki video koji pokazuje svađu žena oko zemlje, najvjerojatnije, u Dalmatinskoj zagori. Mjesto je teško odrediti, no vrijeme nije, jer jedna od sukobljenih strana – nosi masku.

A to nije bilo kakva svađa, već ona domorodačka, izvorna, ona u kojoj se spominje i spolno općenje s magarcem, i pozivanje policije, i nepostojeće bračno stanje. U jednom trenutku se poseže i za pljeskanjem po stražnjici, a što je bila ultimativna uvreda koju su rado izmjenjivale žene u ruralnim krajevima.

“Baš kao nekad, prije šezdesetak godina. Danas toga više nema. Mladi to nisu nikada vidjeli”, komentar je jedne naše čitateljice iz Like na gotovo izumrli običaj koji bismo možda trebali zaštiti kao nematerijalnu kulturnu baštinu. Uostalom, pojačajte ton i pogledajte video. I javite nam gdje je snimljen, ako prepoznate lokaciju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.