Prati nas

Zdravlje

Krunoslav Capak

Raste broj novozaraženih. Vraćaju li se maske?

Povećanje udjela infekcija BA.4 i BA.5 uočeno je u mnogim zemljama – uključujući Austriju, Belgiju, Dansku, Francusku, Njemačku, Irsku, Italiju, Nizozemsku, Španjolsku i Švedsku.

Objavljeno

|

Kako otkriti koronavirus?
Krunoslav Capak (screenshot: Youtube)

Brojke novozaraženih koronavirusom u porastu su diljem Europe pa tako i u Hrvatskoj. U subotu je registrirano 1.087 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Dnevnik.hr pitao je ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka razmišlja li Stožer o vraćanju nekih mjera.

“Broj novooboljelih raste, no nema puno hospitaliziranih i teških slučajeva. Slično je i u drugim zemljama zbog dolaska varijanti BA.4 i BA.5. Prati se situacija i zasad mislimo da nisu potrebne dodatne mjere“, rekao je Capak uz napomenu da je uvijek potreban oprez uz klasične mjere zaštite.

Njemačka pak razmišlja o vraćanju nekih od mjera u slučaja pogoršanja ujesen. Prema prijedlozima, maske bi ponovno trebale biti obvezne u zatvorenom prostoru, a moguće je i ograničavanje broja osoba na okupljanjima i ograničavanje kontakata.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.