Prati nas

Show

Dirljivo pismo

Ana Obregon: ‘Sine moj, nisam te uspjela spasiti, ali sada imam tvoje dijete’

Obregon će u Sjedinjenim Državama pričekati da se stiša bura oko njenog angažiranja surogat majke i začeća unuke iz sperme sina koji je, kao 27-godišnji mladić, preminuo prije tri godine nakon neuspješne borbe s rakom.

Objavljeno

|

Ana Obregon surogat majka
Ana Obregon (screenshot: Hola!)

“Moj Aless, zaklela sam se da ću te spasiti od raka i iznevjerila sam te . Obećala sam ti da ću tvoju kćer donijeti na svijet i sada je imam u naručju.” Ovo su riječi koje je španjolska glumica i voditeljica Ana Obregon (68) uputila pokojnom sinu, a nakon što je u ruke primila novorođenu djevojčicu Anu Sandru Lequio Obregon. Iako je zakonski majka djevojčice rođene 20. ožujka u Miamiju, biološki joj je baka.

“Kada ju zagrlim, osjećam neopisivu emociju, jer osjećam kao da te ponovno grlim. Zaklinjem se da ću se brinuti za nju s beskrajnom ljubavlju, a ti ćeš mi pomoći s neba. Knjiga koju si počeo pisati, a ja sam je dovršila biti će objavljena 19. travnja. Prema tvojoj želji, autorska prava ću donirati za istraživanju raka u tvojoj zakladi. U njoj sam objasnila uragan osjećaja majke nakon gubitka djeteta i dug put do ove blagoslovljene i čudesne bebe, Anite, tvoje kćeri. Ti si ljubav mog života na nebu, a tvoja kćer ljubav mog života na Zemlji. Volim te do smrti. Mama”, napisala je Obregon na Instagramu.

Obregon će u Sjedinjenim Državama pričekati da se stiša bura oko njenog angažiranja surogat majke i začeća unuke iz sperme sina koji je, kao 27-godišnji mladić, preminuo prije tri godine nakon neuspješne borbe s rakom. Cijeli proces do dolaska male Ane Sandre na svijet trajao je tri godine zbog pravnih procedura, objasnila je glumica. Beba će biti registrirana u španjolskom konzulatu prije nego što poleti za Madrid, objasnila je Obregon koja ne isključuje da će djevojčica u budućnosti dobiti brata ili sestru.

Stan s pogledom na more

Glumica, za sada, na društvenim mrežama nije htjela davati previše informacija o svom boravku u Miamiju, iako je podijelila najposebnije mjesto od svih: sobu djevojčice u kojoj se nalazi krevetić i koja ima spektakularan pogled na more. 

Prema časopisu Semana, Obregon je unajmila luksuzni penthouse od 100 četvornih metara, s velikim prozorima i pogledom na plažu. Isti izvor javlja da za taj stan u South Beachu plaća najamninu od 9.000 dolara mjesečno te da ga je rezervirala na tri mjeseca, do 16. lipnja.

Osuda iz španjolske vlade

Ministrica ravnopravnosti Irene Montero osudila je praksu surogatstva kao “oblik nasilja nad ženama”. No, glumica koja je poznata po ulogama u humorističnim serijama i komedijama, nastalu halabuku vidi kao “apsurd” i tvrdi da je surogatstvo oblik umjetne oplodnje koji je legalan u većini svijeta izvan Španjolske. Naime, riječ je o postupku kada surogat majka pristane nositi i roditi dijete u ime nekoga drugoga. To se često, ali ne uvijek, plaća.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.