Prati nas

Show

Ikona i sreća

Jane Fonda (85): ‘Muškarci mi ne trebaju. Starenje mi je donijelo sreću’

Objavljeno

|

Jane Fonda, 2017. godine, izjavila je da joj muškarci nisu potrebni te da ih više ne treba nakon 70. rođendana. Nedavno je u intervjuu za magazin People govorila o sreći i tvrdi da je najsretnija sada sa 85 godina. Fonda vjeruje da život postaje bolji s godinama i da su joj godine pomogle da shvati što je zaista važno. Kroz životne izazove, naučila je da se nosi s lošim situacijama i da je sposobna preživjeti. Opisuje sebe kao nekoga tko je nekada bio bez kontrole, ali sada je naučila preuzeti upravljački položaj i kontrolirati svoj život.
Jane Fonda (foto: Today/Youtube)

Američka glumica Jane Fonda (85) ne silazi s naslovnica tabloida, a showbiz emisije otimaju se za njene izjave. Povod su, naravno, četiri filma u kojima će zablistati ove godine, uključujući komediju Book Club: The Next Chapter, koja u kina dolazi 12. svibnja.

U razgovoru na crvenom tepihu oskarovka se za ET osvrnula na svoj život i opisala je trenutak kada se prvi put osjećala da zaista kontrolira svoju sudbinu. Kaže, taj trenutak je došao kada je “možda imala 62 godine”. Bilo je to vrijeme kada je postala sama i slobodna.

Podsjetimo, Fonda se udavala tri puta – prvi put za slavnog redatelja i bivšeg supruga glumice Brigitte Bardot – Rogera Vadima 1965. godine. Njihov razvod okončan je 1973. godine, samo nekoliko dana prije nego se udala za aktivista Toma Haydena. I od njega se razvela 1990. godine. Samo godinu dana kasnije udala se za medijskog magnata i osnivača CNN-a Teda Turnera. Bili su zajedno deset godina prije nego što su prekinuli 2001. godine. Nakon razvoda glumica je izlazila s drugim muškarcima, no nije se vezala za niti jednog od njih.

2017. godine, uoči 80. rođendana, za ET je rekla kako joj muškarci nisu potrebni. “Muškarac mi je trebao prije 70. rođendana, da me definira. Sada ih više ne trebam.” Kada su je pitali što je naučila o ljubavi od tada, Fonda je uzviknula: “Ništa! Nisam stvorena za to!”

Za aktualni broj magazine People Fonda je progovorila o sreći. Kaže, najsretnija je sada sa 85 godina i zaista misli da život postaje bolji s godinama. Godine su joj,tvrdi glumica, pomogle naučiti što je stvarno važno u životu.

“Dogodi se ta neka loša stvar i pomislite: Pa, to se već dogodilo i dobro sam. Preživjet ću. To je važno. Dugo sam bila kao čamac na vodi, bez vesla, nosila me je struja. Kako sam postala starija, naučila sam izbaciti veslo u vodu i upravljati svojim čamcem.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.