Prati nas

Aktivno starenje

Melba Mebane

Natukla je 74 godine staža i niti jedan dan nije izostala s posla

Nažalost, zdravlje joj je popustilo pa se morala se oprostiti od mjesta na kojem je radila sedam desetljeća. Uz veliku zabavu koju su joj kolege pripremile.

Objavljeno

|

Osoba s najviše radnog staža
Mmelba Mebane (foto: Terry Mebane/Instagram)

Melba Mebane, 90-godišnja žena iz Teksasa, konačno je odlučila dati otkaz u maloprodajnoj trgovini Dillard’s nakon nevjerojatnih 74 godine rada. Razlog otkazu nije novi posao, već umirovljenje.

Ova posvećena zaposlenica počela je kao upravljačica dizalom u Dillard’su u teksaškom Tyleru 1949. godine. Tada je imala samo 17 godina. Potom je napredovala do odjela za kozmetiku. “Čak i uz promjene koje je svijet doživio u međuvremenu, njene vrijednosti još uvijek vrijede”, rekao je za Fox News James Saenz, upravitelj trgovine.

Mebane se uvijek pojavljivala na poslu s osmijehom i pozitivno utjecala na svakoga tko bi ušao. Saenz tvrdi da nikad nije bila bolovanju te da niti jednog dana nije izostala s posla. “Melba je davala ton svemu, svakom očekivanju, svakom iskustvu korisnika u našoj prodaji luksuzne robe”, rekao je njezin bivši menadžer pun divljenja.

Ni s godinama nije ju napuštala besprijekorna radna etika, na posao nikada nije kasnila. “Ona je buldožer”, rekao je Terry Mebane, sin friške umirovljenice. “Trgovina bi se otvarala u 10:00, a ona je htjela ugrabiti svoje parkirno mjesto pa je tamo stizala između 9 sati i 9:15.”

Pauze za ručak koristila je najmanje što je mogla, jer je znala da ljudi to vrijeme koriste kako bi izašli s posla i obavili brze kupovine. Kupci su joj bili na prvom mjestu. U svojim osamdesetima radila je 40 sati tjedno. Dok su neki od njezinih kolega gledali na posao samo kao na “plaću”, Mebane ih je poticala da vide smisao u svojem poslu i da budu bolji. Pronašla je radost u svom radu, nadahnjujući druge i briljirajući u prodaji, kažu kolege.

Nažalost, zdravlje joj je popustilo pa se morala se oprostiti od mjesta na kojem je radila sedam desetljeća. Uz veliku zabavu koje su joj kolege pripremile. “Obožavam ih. Nisam znala da me toliko vole”, kazala je. Sada je vrijeme da se posveti samo sebi. Čekaju je, kako kaže, odmor, putovanja i dobra hrana.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.