Prati nas

Povjerljivo

koja energija!

Đurđa (63) ne misli u penziju: ‘Vozim taksi, zarađujem i uživam’

Kako li je samo lijepo čuti kad netko, tko je svoju penziju već zaradio, toliko uživa na svom poslu da najradije nikad ne bi prestao raditi! Baš se tako osjeća 63-godišnja gospođa Đurđa koja nam povjerava da je najsretnija za volanom, kad u svom taksiju prevozi zanimljive putnike. Ne pada joj na pamet stati!

Objavljeno

|

Voziti taksi u mirovini
ilustracija: S. Bura/mj

Gospođa Đurđa ima 63 godine i ne misli prestati raditi. Završila je srednju ekonomsku školu, naučila je za života raditi štošta, a već četiri godine, otkriva nam, radi kao vozačica taksija.

“Vozim taksi i na taj način poboljšavam svaki segment svog života. Meni taj osjećaj da radim i da sam korisna i sebi i cjelokupnom društvu znači puno više od novca”, povjerava nam puna ushita naša čitateljica.

Za volanom po osam i više sati

Nekada je za volanom, priznaje nam, i duže od osam sati. “To su lijepe vožnje i to je ugodno druženje sa ljudima, zadovoljna sam.” Kaže, do grada u kojem radi ima petnaestak minuta vožnje. Zaposlena je u maloj, ali uspješnoj firmi. “Na svom poslu se osjećam ugodno i baš uživam, možda to ima veze i s tim što je i moj otac za svog radnog vijeka bio taksist”, povjerava nam.

Njezin otac je, napominje, vozio u vrijeme nakon rata kad je zbog poskupljenja goriva ta usluga postala prihvatljiva samo ljudima dubljeg džepa, pa je bilo kriza u poslovanju. “No, s dolaskom autoplina ta je usluga ponovo postala prihvatljiva gotovo svakome”, objašnjava gospođa Đurđa.

Odvažite se i barem probajte

Često vikendima, doznajemo, savjesno vozi mlade koji izlaze u kafiće i klubove, skupi ih se više pa podijele račun, a i roditelji su sigurniji kad im ona djecu u noći doveze pred kućni prag. “Individualni prijevoz je i u malim sredinama popularan, a osobito je to živahno vikendom navečer kada mladi izlaze van”, kaže nam.

Za kraj je naša vesela, optimistična i radišna umirovljenica Đurđa poručila umirovljenicima: “Potičem sve umirovljenike koji imaju vozačku, odnosno položenu B kategoriju, da se jave u svoju obližnju taksi službu i da se odvaže na nove pustolovine, uživat će kao ja!”

Mirovinu, dakako, možete “zamrznuti”, ili je zadržati pa se prijaviti na četiri sata. Zašto ne probati, ako imate mogućnosti i ovako lijepu preporuku?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.