Prati nas

Vijesti

Poruka premijeru

Grčić: Intervencija odmah, pomoć umirovljenicima odmah!

SDP predlaže podizanje mirovina i uvođenje 13. mirovine, no potiču premijera Plenkovića da to uradi odmah jer umirovljenici nemaju vremena čekati da SDP osvoji vlast.

Objavljeno

|

Novi paket mjera pomoć umirovljenicima
Branko Grčić

Premijer Andrej Plenković (HDZ) najavio je novi paket mjera kojim će se pomoći najugroženijim građanima. Istaknuo je kako će se među njima sigurno naći i umirovljenici te spomenuo kako njegova vlada upravo ovoj skupini kontinuirano pomaže. Istovremeno je SDP izašao sa svojim predizbornim planom kojim prosječnu starosnu mirovinu namjeravaju podignuti za 250 eura, dakako, ako im građani daju povjerenje na parlamentarnim izborima.

“Kao što je rekao premijer, imaju puno mjera na stolu, a onda će do jeseni izabrati jedan dio mjera i morat će ih implementirati. Mi ovo javno radimo upravo da bismo potaknuli trenutnu Vladu da se ne čekaju izbori i što će se dogoditi nakon njih. To se treba raditi danas”, kazao je u programu N1 televizije ekonomski strateg SDP-a Branko Grčić.

“Danas umirovljenici nemaju mirovine o kojima premijer priča, već bitno manje, s kojima mogu bitno manje kupiti nego prije godinu ili dvije dana. Intervencija mora ići odmah i jesenski paket mora biti dovoljno izdašan da pomogne tim ljudima”, ističe.

“Institucije mogu ostvariti uvid na temelju jednog uzorka, po kojem bi donijeli linearne mjere, na primjer oporezivanje velikih zarada. Ono što je bilo prošli put kada se Vlada za to odlučila je bilo nedovoljno i pogrešno. Obuhvatili su 200-tinjak firmi koje imaju prihode iznad 300 milijuna kuna i onda su ih udarili sa stopom od 33 posto. Još tada smo predlagali šire zahvaćanje, ali s puno nižom stopom”, komentirao je mjere. “Nema dileme u ovakvim uvjetima da bi se mjere morale produljiti”, zaključuje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.