Prati nas

Show

Moderator cantabile

Tko je Amra iz ‘Ljubavi na selu’ i zašto je vrjednija od svih hejtera zajedno

Mlada Amra ili Armina pojavom u RTL-ovoj emisiji izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama. Mnogi od tih komentara uvredljivi su pa čak i kažnjivi, dok su Facebook kritičari posloženi u klasičnu rulju pokazali palac nadolje i zaključili – kriva je! Doduše, nije nam jasno za što je kriva.

Objavljeno

|

Ova hrabra Romkinja, koja je prva u svojoj zajednici završila srednju školu, hrabro se suočava s diskriminacijom i nastavlja borbu za svoju obitelj i zajednicu. Unatoč napadima, Amra zaslužuje podršku i poštovanje za svoju integritet i hrabrost.
scr: RTL

“Svatko ima svoj život i ja sam punoljetna osoba pa ako hoću dečka od 18 godina ili nekog djeda od 70 godina, to je moj život. Meni da se čak svidi i netko od 70 godina, procijenit ću je li za mene i ako je, onda ću se upustiti u vezu s njim.”

Izjavila je to Amra Armina Ahmetović (28), kandidatkinja iz RTL-ove emisije “Ljubav je na selu”. Izjava je to kojoj svatko tko poštuje autonomiju drugih i ne gura nos u tuđe krevete nema što prigovoriti. Pa ipak je mlada Armina na društvenim mrežama postala metom mržnje tisuće – pazite sad – žena. Na našoj Facebook stranici ispisana je gotovo tisuća komentara, a žene koje bi Armini mogle biti majkama u nekim horror scenarijima, poručile su joj da je, citiramo, štraca, sponzoruša i kuja nevrijedna života.

Muškarci su joj pisali da je kurva, ološ i smeće. Možda je najdalje otišao Siniša R. (podaci poznati redakciji) koji joj je putem naše stranice poručio: “Da je Hitler živ, ne bi ti Zemljom hodala.” Naime, Armina je Romkinja. I baš zato izvjesni Dino s anonimnog profila poručuje da joj je kvocijent inteligencije ravan nuli.

No Armina je ponosna Romkinja o kojoj prosječni pljuvači i robovi vlastite nemoći ne znaju ništa. Oni koji će radije udariti nogom nego pomilovati, a pri tom će kmečati da im život nanosi nepravdu, ne znaju da je Armina prva Romkinja u Jablanici koja je završila srednju školu. U čemu su oni ikad bili prvi?

“Prvi dan škole je bio moj najsretniji dan”, prisjetila se za portal diskriminacija.ba daleke 2013. godine. “Majka je dovela fotografa da me uslika ispred škole i još uvijek čuvam tu fotografiju.” Kao da je to bio neki prošli život, mlada Armina sanjala je o fakultetu novinarstva. Dodijeljena uloga Amre u RTL-om “seoskom realityju” nije joj bila u planu.

“Čistim kuće, slažem drva, dnevničim…”

I danas je Armina Romkinja koja hrabro korača kroz život. Mlada, ambiciozna, obrazovana. Voli svoj grad i ljude u njemu. Bori se ponajviše za svoju obitelj i manjinu kojoj pripada, piše u siječnju 2022. godine Alen Avdić koji je na svom Youtube kanalu objavio zanimljiv razgovor s nesvakidašnjom djevojkom. Ona, kaže, ne planira nigdje ići Iz Jablanice. Iako priznaje da nije lako doći do posla. Njen grad ne nalazi potrebnim osigurati joj sredstva za daljnje školovanje. Ona za to ima razumijevanje.

“Radila sam u restoranu kao čistačica, čistim po kućama, sakupljam bakar i željezo. Tražim posao. Slažem drva ljudima, čistim. S majkom kalaišem tepsije. Moja majka je jako veliki borac. Ona čak pila drva, radi poslove koje neki muškarci nisu sposobni raditi. Ja bih je pohvalila”, kaže Armina utišano i nježno o svojoj majci. Dodaje, u životu ima još sestru i brata. Otac joj je nedavno preminuo.

“Ako su ovi naši političari nešto uništili, uvijek će postojati netko mlad tko može posaditi novu krušku ili jabuku”, zaključila je Armina razgovor s Avdićem. I zbog toga Amra ili Armina, bez obzira na kvalitetu emisije u kojoj sudjeluje i ulogu koju u njoj igra, zaslužuje svaku podršku. U nekom boljem svijetu, Armini novinarki ta uloga nikada ne bi ni bila ponuđena.

Uostalom, iz viđenog, jasno je da nije sklona spletkama ni vrijeđanju drugih. I vrijedi puno više od svog tog ološa koji joj je ovih dana uputio grube riječi iz udobnosti svog mekog kauča na kojem se smjenjuje sa svojom uhranjenom djecom. Isti taj ološ ne razmišlja da se iza televizijskih piksela nalaze stvarne osobe i stvarni životi. Potpuno je nesvjestan rođenjem dobivenih privilegija.

Ona je obična šupljača, kažete? Kad dolazi od takvih, tu bismo etiketu i sami nosili kao najsjajniju kolajnu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.