Prati nas

Povjerljivo

nesretni dočeci

‘Kad sam joj spomenuo bivšeg, povampirila se i prevrnula stol’

Nakon što nam je gospodin Miroslav iskreno otkrio da ga je supruga ostavila na sam Badnjak jer je nešto krivo rekao o njezinoj obitelji, javio se poveći broj naših muških čitatelja sa sličnim iskustvima.

Objavljeno

|

Spomenuti bivši partner postao je 'zabranjena tema', a jedan nespretni komentar rezultirao je prevrnutim stolom. Upozorenje: Niti u jednom kontekstu ne dirajte u prošlost!
ilustracija: S. Bura/mj

Ponekad imamo potrebu reći i nešto za što znamo da se drugoj strani možda neće svidjeti, ali je realna činjenica i ne možemo se suspregnuti. Ako je osoba kojoj govorimo osjetljiva na tu temu, može reagirati kao da ju je nešto opeklo i prenagliti s reakcijom. Gospodin Miroslav je tako na Badnjak ostao sam, a sve zato što je za stolom spomenuo njezinu obitelj.

Gospodin Toni nam je pak napisao da je on prošao i gore od njega, i to kad je supruzi spomenuo bivšeg. On tvrdi da je jedva izvukao živu glavu: “Moja ne da dotaknuti se svog bivšeg, iako je iz daleke prošlosti. Kada sam jednom prilikom rekao nešto loše o njemu, toliko se razljutila da je prevrnula stol na mene. Znači nikada, u niti jednom kontekstu, njega se ne smije ni spomenuti.”

“Bacala je pribor za jelo u mene”

Slično se dogodilo i gospodinu Antunu. “I moja je napravila incident na dočeku, pred cijelim društvom, bilo nas je osam za stolom. Rekao sam joj kao u šali da se sa mnom gozbi na mondenim okupljanjima, a da ju je bivši po snijegu vodio na doček na gradskom trgu.”

“Toliko se prenerazila, ustala, počela bacati beštek prema meni, da smo mislili da ćemo morati zvati Hitnu. Znači ta se žena potpuno izobličila. Pa ipak, ostali smo još godinama u vezi, iako su mi svi prijatelji od tog događaja govorili da nije baš ‘sva svoja’. Na kraju smo vezu prekinuli iz drugih razloga, oboje smo imali djecu iz prvog braka pa su nastali drugi problemi. Ali, to je već druga priča”, otkrio nam je gospodin Antun.

Sandra: Muž je nestao na cijelu noć

Javila se i gospođa Sandra, koja se s mužem posvađala u hotelskoj sobi, jer mu je rekla da neće sići s njim, ako ne odjene košulju. “Rekla sam mu da izgleda grozno u toj vestici i neka odjene košulju i stavi kravatu, jer će u sali svi biti upicanjeni. Zgrabio je novčanik i otišao od jada, ostavio vrata širom otvorena.”

“Sišla sam kasnije u predvorje, misleći da me čeka tamo. Pretražila sam sve, od bara, toaleta, sale, oko hotela. Njega nigdje. Prošla su dva sata, ne javlja se. Imali smo rezerviran stol za dvoje, ali mi je bilo glupo samoj tamo sjediti. Vratila sam se u hotelsku sobu i otvorila si bocu vina. Zaspala sam kao klada, nemam pojma kad je pred jutro došao. Pomirili smo se, ali smo shvatili što mogu napraviti prigovaranje, ali i inat i ego”, svjedoči gospođa Sandra.

‘Veseli bili i što manje se ljutili’

Pisala nam je i Marijeta: “Kad bih vam ja ispričala što se meni dogodilo, svi bi vi zaboravili na svoju priču. No, dok bih o tome pisala previše bih se uzrujala. Zato sam odlučila ništa ne pisati nego samo svima poručiti – nemojte se uzrujavati jer nećete ništa promijeniti. Živite u trenutku, radite što vam se radi jer meni se nakon svega više ne radi ništa. Zato, samo uživajte u životu. Zdravi i veseli bili i što manje se ljutili.”

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.