Prati nas

Povjerljivo

Povratak kolege

Sandra: ‘Više nisam sigurna u svoj izgled, a on izgleda bolje nego ikad’

Nakon dvadeset godina, oboje su slobodni i oboje će se ponovno vidjeti. No naša čitateljica ima niz nesigurnosti u vezi svojeg tjelesnog izgleda, a o očekivanja od nekadašnje simpatije gradi na često varljivim objavama s društvenih mreža. Je li previše kritična prema sebi, a premalo kritična prema njemu?

Objavljeno

|

Sandra iz Zagreba razmatra svoje osjećaje prema bivšem kolegi koji se vraća, suočena s promjenama koje su donijele godine i životne okolnosti. Istovremeno se suočava s nesigurnošću i mašta o potencijalnoj romansi.
ilustracija: S. Bura/mj

Naša dugogodišnja čitateljica Sandra iz Zagreba javila nam se s promišljanjima koja joj, kaže, “već neko vrijeme lebde nad glavom i čine je nemirnom, iako uživa u tim maštarijama”. Potaknuta temom o muškarcu koji je zatražio savjet psihologinje zato što nakon desetljeća braka suprugu više ne smatra fizički privlačnom, i sama priznaje da je nesigurna zbog godina koje su ostavile trag na njenom tijelu i licu.

“Prije 20 godina radila sam s kolegom koji mi je bio posebno drag. Nažalost, životne okolnosti su nas odvojile jer se on odselio na drugi kontinent. Sada se vraća u našu tvrtku, a ja ne mogu ignorirati te osjećaje koji su se u meni probudili”, navodi Sandra prisjećajući se nekadašnjih druženja nakon posla i minulog vremena kada se osjećala mladom i poželjnom.

“Otkako je najavljeno njegovo vraćanje, moja mašta počela je lutati prema mogućnosti da bismo možda mogli imati nešto više od običnog kolegijalnog odnosa. Međutim, svjesna sam da su se i moje okolnosti promijenile”, nastavlja Sandra.

Mene vrijeme nije mazilo…

“Prošla sam kroz razvod, djeca su mi već odrasla, a zub vremena me je poprilično nagrizao. Osjećam se neugodno zbog tih promjena i bojim se da nisam više privlačna kao prije. Ušla sam u tu zonu nevidljivosti kada me muškarci mojih godina ne primjećuju i prihvaćaju samo prijateljstvo sa mnom”, opisuje izvor frustracija za mnoge žene koje su prošle kroz menopauzu.

Nadalje, Sandra piše da je prijateljice uvjeravaju da je “avion za svoje godine”, ali to samo produbljuje njenu nesigurnost. “Daleko od toga da sam zapuštena, ali ja sam žena na čijem se obješenom licu jasno vide njene godine. Ni više ni manje od toga. Za razliku od vremena iz kojeg me on pamti, sada puno bolje izgledam kad se pokrijem, nego kad se otkrijem”, duhovito piše čitateljica.

… ali njega je!

“S druge strane, on izgleda bolje nego ikad. Bavi se sportom, održavan je, fit, izgleda jako zdravo i aktivno, a sijeda kosa mu je samo dodala na šarmu. Povremeno mu zavirim na Instagram i znam da je, nakon razvoda, imao nekoliko kratkih veza s mladim ženama koje mu mogu biti kćeri. Osjećam bijes prema tim ženama. Općenito mislim da postoji poseban krug pakla za djevojke koje su nelojalna konkurencija zrelim ženama”, nastavlja dalje.

“Razmišljam o različitim scenarijima, uključujući i onaj u kojem mu se otvoreno nabacujem, ali strah me odbijanja. Strahujem od toga da ću ispasti budala, ako se izložim, Ali isto tako shvaćam da ako nikad ne probam, nikada neću znati što bi se moglo dogoditi. Ni sama ne znam je li to što ćemo svakodnevno surađivati olakotna ili otegotna okolnost“, zaključuje Sandra.

Možda je zaljubljena samo u predodžbu o njemu?

Iako naša čitateljica nije zatražila nikakav konkretan savjet, već je samo željela podijeliti razmišljanja s nama, drago nam je da je svjesna jednoga: ako bude pasivna, možda nikada neće znati je li propustila mogućnost romantične veze. S druge strane, čak da je i njena pretjerana kritičnost prema vlastitom tijelu donekle opravdana, ona je puno više od samog tog tijela. Tijela dolaze u različitim oblicima i veličinama, mijenjaju se.

Uostalom, možda s odlukom treba pričekati dok se taj “sijedi Apolon” o kojem zaneseno piše zaista vrati u Zagreb. Možda joj se, nakon dvadeset godina bez da su se vidjeli i čuli, uopće neće svidjeti kao osoba. Jer, godine su mijenjale nju, ali su mijenjale i njega. Oboje su doživjeli bračne brodolome, radili u drugačijim kulturama, imali bračne partnere koji su ih promijenili kao osobe.

Zapravo, oni su posve drugačiji ljudi od onih koji su prije dva desetljeća prijateljevali u malom uredu na Trešnjevci za koji ih vežu uspomene na mladost. Možda će, čak i ako stupe u intimnu vezu, shvatiti da su se ta vrata ipak zatvorila.

I na koncu, mašta li naša čitateljica o kolegi zbog stvarne privlačnosti ili možda zbog nekog osjećaja nedostatka u životu? Najvažnije je biti iskren prema sebi i razumjeti motive, a tada će nam se pravi smjer akcije ukazati sam od sebe, zar ne?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.