Prati nas

Povjerljivo

i najbliži otimaju

‘Sestru je stigla kazna nakon što me prevarila za mamin novac’

Teško je skrušeno se povući kad nas prevare bližnji, teško je barem podsvjesno ne im poželjeti lošu karmu. Loša karma u svakom je slučaju sustigla stariju sestru naše čitateljice Bele, koja nam otkriva kako ju je sestra prevarila i kako joj je život uzvratio.

Objavljeno

|

Nasljedstvo stvorilo razdor među sestrama.
ilustracija: S. Bura/mj

Skloni smo vjerovati, najprirodnije je na svijetu, da su nam sestre i braća prvi na svijetu i možda jedini koji nas nikad ne bi prevarili. Na žalost, naši nam čitatelji povremeno svjedoče da su se prevarili u takvom razmišljanju. Baš poput čitateljice Bele koja tvrdi da ju je nakon majčine smrti sestra gadno zaobišla kod podjele imovine.

Gospođa Bela i njezina sestra živjele su na selu, u kući koju su roditelji teškom mukom sagradili. No, majka im je na kraju života ipak ostavila veliku ušteđevinu, ali je uz novac iza sebe papirnato ostavila jedino kuću u koju se nije ulagalo. Ta kuća u trenutku majčine smrti nije imala veliku vrijednost.

“Imala sam teško djetinjstvo, roditelji su teško gradili kuću i u to vrijeme bilo je teško. Sestra i ja udale smo se u grad i tu smo provele cijeli život. Majka je umrla i ostavila veliku ušteđevinu koje se moja starija sestra uspjela domoći prevarom”, piše nam u povjerljivom pismu.

Kuću nije htjela

Njoj je pak, doznajemo, na ostavinskoj ostavila kuću u koju treba ulagati, a to iziskuje ogroman novac da bi eventualno nešto vrijedila u nepopularnom kraju. “Kako bi se napravila dobrom osobom, sestra se odrekla te kuće u moju korist. Naravno, sebi je odmah kupila stan u gradu koji vrijedi neprocjenjivo više. Klela se da nije uzela novac i da je sve ostalo meni. Sada još pred drugima ispada i dobra”, piše nam gospođa Bela.

“Bilo je to prije više godina i ja sam to već prežalila, ali se nikada nisam prestala pitati grize li je savjest, plaši li se grijeha i Božje kazne. Ja je ipak samo žalim jer ima troje bolesne unučadi i ne bih joj bila u koži. Ona ima puno, a ja nemam ništa osim zdrave obitelji. Uz to mi ne trebaju stanovi, džipovi, kuće ni zlato”, rekla je.

Na kraju je napisala da bi dala i tu svoju kuću na selu samo. kad bi mogla pomoći sestrinim unucima. No, čini se da sestre više ne komuniciraju, pa joj ovim putem, ako se prepozna, poručuje: “Stani malo sestro, gledaj zdravlje, a ne bogatstvo”, stoji na kraju pisma koje nam je poslala gospođa Bela.

Imate li i vi neugodnih iskustava s najbližima?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.