Prati nas

Vijesti

PGS

PGS: ‘Troškove stanovanja, penzionerima će sufinancirati država i gradovi’

Primorsko-goranski savez tako najavljuje da će se u Saboru srčano boriti za brže usklađenje mirovina i dostizanje visine mirovina u iznosu 50 posto prosječne plaće; uvođenje 13. mirovine.

Objavljeno

|

asna, 65-godišnja umirovljenica, dijeli svoju tešku priču o obiteljskom odbacivanju i borbi s kroničnim bolestima. Unatoč sudskim nalogama, njen sin ne ispunjava svoje obveze prema njoj, ostavljajući je usamljenom i suočenom s teškoćama svakodnevnog života.
ilustracija: S. Bura/mj

S obzirom na svoju brojnost i sve veći udio u društvu, umirovljenici su postali središnja tema gotovo svih stranačkih izbornih programa. Kako riješiti plesanje na rubu siromaštva i učiniti život u trećoj životnoj dobi lakšim i ljepšim, pitanja su na koje stranke nude brojna rješenja.

No osim povećanja mirovina, Primorsko-goranski savez (PGS) nudi i nešto drugačiju viziju rješavanja egzistencijalnih problema starijih osoba.

“U trenutku kada hrvatski državni proračun dvostruko brže raste od BDP-a svakako se moglo i moralo osmisliti modele sustavnog programa posvećenog sugrađanima treće životne dobi i značajnije intervenirati u poboljšanje kvalitete, odnosno standarda njihova života”, priopćio je PGS-ov Darijo Vasilić.

Primorsko-goranski savez tako najavljuje da će se u Saboru srčano boriti za brže usklađenje mirovina i dostizanje visine mirovina u iznosu 50 posto prosječne plaće; uvođenje 13. mirovine.

Svojim biračima obećavaju i nešto posve drugačije i inovativnije. ” Predlažemo da maksimalno 30 posto mirovine može biti opterećeno troškovima stanovanja i komunalnim davanjima, a da sve preko toga bude podmireno intervencijom države i lokalne samouprave iz njihovih socijalnih programa”, stoji u priopćenju PGS-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.