Prati nas

Ljubav

Muškarci iskreno

‘Žene nas primjećuju i više nego dok smo bili mladi, kao vino smo’

Kako se percepcija privlačnosti mijenja s godinama, tako i stariji muškarci često otkrivaju novu dimenziju vlastite poželjnosti. Pucaju od samopouzdanja i zrače zadovoljstvom.

Objavljeno

|

Vole li žene starije muškarce?
ilustracija: S. Bura/mj

Stariji muškarci često se suočavaju s društvenim očekivanjima i predrasudama, baš kao i žene. No čini se da se u nečemu bitno razlikuju. Dok se žene žale kako nakon 50. godine suprotnom spolu postaju nevidljive, mnogi muškarci u zrelijim godinama ne samo da se ne osjećaju nevidljivo, nego tvrde da su sada poželjniji nego ikada prije.

Njihovo samopouzdanje, duhovitost, životno iskustvo i sposobnost razumijevanja vlastitih i tuđih potreba, čine ih atraktivnima. Potvrđuju to iskustva podijeljena na platformi za dijeljenje znanja Quora. Prenosimo neke ispovijesti koje potvrđuju da su muškarci poput vina, što su stariji to su bolji.

“Konačno imam vremena za sebe i svoje gušte”

“Imam 65 godina i osjećam da me žene žele više nego ikad. Kad sam bio mlad brinuo sam se o dojmu koji ostavljam. Kad sam postao otac, više nisam imao vremena za razmišljati o sebi i svojim potrebama. Kad su djeca odrasla, posvetio sam se sebi, svom zdravlju. Nagodinu ću se umiroviti“, napisao je jedan muškarac koji puca od samopouzdanja.”

Oglas

“Mogu reći da brinem o sebi u granicama razumnog, ne uskraćujem si nikakva životna zadovoljstva. I ženama je to privlačno, pogotovo mladim ženama koje žele odraslog muškarca pored sebe. Izvedba mi je i više nego zadovoljavajuća, a kad ne bude, poslužit ću se lijekovima koji će to popraviti. To je smiješno samo primitivcima. Zašto ne uživati u životu, ako možeš? Nemam komplekse i djevojke to vole”, stoji u njegovoj ispovijesti.

“Pomazila ga je i rekla da je prekrasan”

Da žene vole duhovite muškarce posvjedočio je jedan sudionik rasprave. Kaže, u ranim sedamdesetim godinama je. “Nedavno je jedna privlačna žena oduševljeno rekla u mom prisustvu: ‘Oh, ti si prekrasan i imaš divnu osobnost!’ Sve što sam mogao reći, kako bih spasio preostalo samopoštovanje, bilo je: ‘Hvala vam, a i moj pas je također stvarno lijep.’ Pogledala je prema gore dok je i dalje češkala psa, a potom je prasnula u smijeh”, kazao je ovaj umirovljenik.

“Ženama je teže”

Još je jedan zreli muškarac potvrdio da se u mladosti osjećao kao da je nevidljiv ženama, no sada više nema taj osjećaj. “Način na koji su mnoge žene gledale kroz mene, kao da nisam prisutan, sugerirao mi je da nisam vrijedan njihove pažnje. Možda je to imalo veze s mojom visinom od 165 cm.”

“Nakon pedesete godine, činilo mi se da me žene više primjećuju. Mlade žene vole razgovarati sa mnom. To pripisujem tomu što sam dovoljno stariji pa me ne doživljavaju kao potencijalnog partnera i mogu biti opuštene sa mnom.”

“Sada, s 70 godina, vidim da me žene mojih godina primjećuju, ali žene obično ne traže stvarno zgodne muškarce na isti način na koji muškarci često traže ono što smatraju zgodnim ženama. Možda je stvar u tomu da je izbor muškaraca u mojim godinama, a koji nisu zapušteni i koji po cijele dane ne sjede pred televizorom, stvarno oskudan. Čini mi se da su starije žene u nepovoljnijem položaju”, zaključuje ovaj zreli muškarac.

“Što tu nije za voljeti?”

„Kako postajete manje privlačni jednoj demografskoj skupini, postajete privlačniji drugoj. Ako govorite o tinejdžerkama, istina je da im postajete nevidljivi kako starite i to je dobra stvar. U određenom trenutku života (nadam se) shvaćate da su ljudi vaše dobi artikuliraniji, iskusniji i manje skloni izazivanju one vrste drame koja često prati odnose s mlađima, napisao je jedan mladić u u pedesetima i dodao: “Osim toga, imate zajednički rječnik i povijest što olakšava uspostavljanje trajne veze. Što tu nije za voljeti?”

“Pazim da razlika u godinama ne bude prevelika”

“Imam 72 godine, a proces je bio postupan. Kad sam bio mlad i naivan, mogao sam izlaziti s djevojkama ako sam to želio, ali nisam se smatrao privlačnim i imao sam malo samopouzdanja. To se nekako preokrenulo. Sada imam puno više samopouzdanja. Dođe to kad preživite sedam desetljeća.”

“Smatram se umjereno privlačnim. Nemam mnogo problema sa započinjanjem razgovora s mlađim ženama, ali ne izlazim s njima, ako je razlika veća od deset godina“, kazao je još jedan muškarac koji puca od samopouzdanja.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.