Prati nas

Vijesti

Trebate li besplatnu vrtnu parcelu na Peščenici i u Maksimiru?

Grad Zagreb raspisao je još jedan natječaj za dodjelu vrtnih parcela na korištenje svojim građanima. Ovoga puta radi se o gradskim četvrtima Peščenica i Maksimir. Rok prijave je 17. rujna a prijaviti se mogu svi građani Zagreba koji ne već ne posjeduju neko obradivo zemljište.

Objavljeno

|

Kako do zemljišta za vrt?
foto: BigStock

Živite li na Peščenici ili u Maksimiru i želite li svoj vrt, trenutak je da se pokrenete! Naime, Grad Zagreb je još jednom raspisao natječaj za dodjelu vrtnih parcela sa zadnjim danom prijave 17. rujnom 2015. godine. 

Vrtne parcele njih ukupno 93 u površini od 50 m², dodijelit će se u navedenim gradskim četvrtima i to njih 30 na području Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade „Tigrovi“, te 63 parcele na području Gradske četvrti Maksimir, na lokaciji Ulica Dragutina Mandla.

Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od 2 godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište. Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva.

Cijeli tekst natječaja i sve uvjete potražite na ovom linku.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.