Prati nas

Promo

Obišli smo Pravo doba: Od besplatnih zdravstvenih pregleda do radionica

Tijekom tri dana trajanja svi zainteresirani posjetitelji mogu obaviti mali besplatni sistematski pregled, sudjelovati na različitim radionicama i upoznati se s bogatom ponudom koju nudi više od 60 izlagača. 

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je četvrti godišnji sajam za zrele generacije Pravo doba na kojem stariji građani mogu razgledati i isprobati niz proizvoda, ali i besplatno obaviti zdravstvene preglede.

“Uzimajući u obzir trend rasta udjela generacije 50+ u ukupnom stanovništvu Hrvatske, pripremili smo specijalizirani Sajam kojim želimo dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje, kao i važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja”, rekla je na otvorenju Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.


Sajam je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je ovom prigodom, u svom šaljivom tonu, pozdravio najmudriju generaciju te rekao: “Tko se ova tri dana na sajmu zaljubi, osobno ću ih primiti u Uredu gradonačelnika sljedeći tjedan.”

Tijekom tri dana trajanja svi zainteresirani posjetitelji mogu obaviti besplatni mali sistematski pregled, sudjelovati na različitim radionicama i upoznati se s bogatom ponudom koju nudi više od 60 izlagača. Sajam je otvoren do subote, 19. svibnja. Radno vrijeme sajma Pravog doba je od 10,00 do 18,00 sati.

Ulaz na Sajam je besplatan. Više informacija potražite ovdje i ovdje. Detaljan program pogledajte na ovom linku.

.

Promo

Dođite poslušati Zagrebačke soliste ispred lavlje nastambe u Zoološkom vrtu

Zagrebački solisti, koji proteklih mjeseci Zagrepčane i njihove goste iznenađuju nastupima po raznim mjestima u gradu na kojima se koncerti inače ne održavaju, sljedeći će nastup održati u zoološkom vrtu u Maksimiru i to ispred lavlje nastambe.

Objavljeno

|

U četvrtak, 16. svibnja Zoološki vrt grada Zagreba odzvanjat će glazbom, objavljeno je na službenoj stranici zoo-vrta.

Za to će biti zaslužni Zagrebački solisti koji proteklih mjeseci Zagrepčane i njihove goste iznenađuju nastupima po raznim mjestima u gradu na kojima se koncerti inače ne održavaju. Ti se mini koncerti održavaju u povodu 65 godina djelovanja Zagrebačkih solista.


U Maksimiru će svojim sviranjem obradovati ne samo ljude, nego i životinje. Prvi će tonovi Vrtom odjeknuti u 12 sati i 30 minuta. Izvedbe ispred lavlje nastambe i na terasi restorana “Kod morskog lava” će trajati do 13.30. Solisti će izvoditi dijelove “Karnevala životinja” Camillea Saint-Saënsa, točnije “Kokoši i pilići”, “Slon”, “Dugouhe životinje”, “Labud” i “Finale”.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP