Prati nas

Aktivno starenje

nikad nije kasno

‘Imam 90 godina i radim špagu bez problema’

Problema u životu uvijek ima, no uz meditaciju ćete se bolje nositi s njima. Kad naučite meditirati, naučit ćete biti mirni, bit ćete fokusirani i uravnoteženi što će vam puno pomoći u životu. Kad molite onda govorite, no kad meditirate onda slušate. Tad stavljate dobre misli u vašu glavu i dobru hranu u vaš želudac. Ako vam je bog dao dobro tijelo, brinite za njega.

Objavljeno

|

Joga za starije
Margery Owen (foto: Facebook/Wales Online)

Ako svake godine odlučite biti bolji prema sebi i svojem tijelu, no tu novogodišnju odluku napustite već u prvim danima siječnja, možda vas ova godine priča Margery Owen motivira da ustrajete. Naime, ova gospođa iz Skettyja u Wallesu ima 90 godina, a jogu je počela vježbati sa 60. I ne samo vježbati, već i poučavati. Poslušajte što vam ima za reći:

“Moje ime je Margery Owen i već 30 godina poučavam jogu. Sada mi je 90 godina i vježbam svako jutro, najmanje pola sata. Nije kasno da započnete s jogom čak i ako ste stari 60, 70 pa i 80 godina. Ako vježbate samo 10 ili 15 minuta, nagnite se naprijed, potom nazad i sa strane. Svaki dan moći ćete se savinuti malo više, pa ćete možda naposljetku moći odbaciti svoj štap za hodanje ili ustati iz kolica.”

“Joga vam također pomaže meditirati, to je zapravo meditacija u pokretu koja vam pomaže ostvariti mirnoću umjesto da trčite okolo kao obezglavljena kokoš. Problema u životu uvijek ima, no uz meditaciju ćete se bolje nositi s njima. Kad naučite meditirati, naučit ćete biti mirni, bit ćete fokusirani i uravnoteženi što će vam puno pomoći u životu. Kad molite onda govorite, no kad meditirate onda slušate. Tad stavljate dobre misli u vašu glavu i dobru hranu u vaš želudac. Ako vam je bog dao dobro tijelo, brinite za njega.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.