Prati nas

Show

Oporavlja se

Ikona filma Catherine Deneuve (76) doživjela je moždani udar

Glumica je stekla slavu tumačeći uloge ‘ledenih ljepotica’ u djelima velikih filmaša kao što su Luis Buñuel i Roman Polanski, a s vremenom postala i jedna od ikona francuske kinematografije u drugoj polovici 20. stoljeća.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Catherine Deneuve (foto: Martin Kraft/Wikimedia)

Prema pisanju francuskih medija glumica Catherine Deneuve (76) doživjela je lakši moždani udar u noći na srijedu. Srećom, prognoze su sjajne i glumica se mora tek odmarati te na neko vrijeme dogoditi snimanje novog filma redateljice Emmanuelle Bercot nazvanog “Za života”.

Deneuve, priopćila je obitelj, nema nikakvih motoričkih posljedica, ali je smještena u bolnicu u Parizu gdje će biti pod najboljom liječničkom skrbi.


Glumica je stekla slavu tumačeći uloge “ledenih ljepotica” u djelima velikih filmaša kao što su Luis Buñuel i Roman Polanski, a s vremenom postala i jedna od ikona francuske kinematografije u drugoj polovici 20. stoljeća. Njena sestra starija sestra Françoise Dorléac također je bila etablirana glumica. Poginula je 1967. u automobilskoj nesreći.

.

Show

Rajko Dujmić će biti pokopan u Aleji velikana, danas bi slavio 66. rođendan

U Aleji velikana nalaze se grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i drugih velikana.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Skladatelj Rajko Dujmić, najpoznatiji po svojem radu u Novim fosilima, bit će pokopan na Mirogoju u Aleji velikana. Zemljište za grob među zaslužnim građanima obitelji Rajka Dujmića ustupit će Grad Zagreb.

“Povjerenstvo predlaže gradonačelniku Grada Zagreba zaključak i temeljem tog prijedloga gradonačelnik Grada Zagreba može donijeti zaključak o dodjeli zemlje za grobno mjesto čije troškove snosi Grad Zagreb”, kazao je za RTL Patrik Šegota, voditelj Podružnice Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga.


U Aleji velikana nalaze se grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i drugih velikana. Na tom dijelu Mirogoja cijene zemljišta prilično su visoke, a neka grobna mjesta prodavala su se po cijeni od čak 160.000 kuna.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP