Prati nas

Show

Oporavlja se

Ikona filma Catherine Deneuve (76) doživjela je moždani udar

Glumica je stekla slavu tumačeći uloge ‘ledenih ljepotica’ u djelima velikih filmaša kao što su Luis Buñuel i Roman Polanski, a s vremenom postala i jedna od ikona francuske kinematografije u drugoj polovici 20. stoljeća.

Objavljeno

|

Catherine Deneuve (foto: Martin Kraft/Wikimedia)

Prema pisanju francuskih medija glumica Catherine Deneuve (76) doživjela je lakši moždani udar u noći na srijedu. Srećom, prognoze su sjajne i glumica se mora tek odmarati te na neko vrijeme dogoditi snimanje novog filma redateljice Emmanuelle Bercot nazvanog “Za života”.

Deneuve, priopćila je obitelj, nema nikakvih motoričkih posljedica, ali je smještena u bolnicu u Parizu gdje će biti pod najboljom liječničkom skrbi.

Glumica je stekla slavu tumačeći uloge “ledenih ljepotica” u djelima velikih filmaša kao što su Luis Buñuel i Roman Polanski, a s vremenom postala i jedna od ikona francuske kinematografije u drugoj polovici 20. stoljeća. Njena sestra starija sestra Françoise Dorléac također je bila etablirana glumica. Poginula je 1967. u automobilskoj nesreći.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.