Prati nas

Vijesti

Prijavi i ti!

Građani prijavljuju one koji se ne drže samoizolacije, MUP je prijavio 18 prekršitelja

Za kršenje mjera samoizolacije propisane su kazne do 8.000 kuna. Prema najsvježijim podacima, u Hrvatskoj je dosad zabilježeno 46 slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer Civilne zaštite.

Objavljeno

|

Prvomajski prosvjed 2018.
foto: Sandro Bura

“U protekla 24 sata je izvršena kontrola za 57 građana koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije. Osamnaest ih je prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na redovnoj tiskovnoj konferencija Stožera Civilne zaštite.

“Postupamo po dojavama, a one mogu biti različite. To je bitno, to je nešto što je policija napravila kako bi pomogla svima u ovom trenutku”, naveo je Božinović.

Objavio je i da informatički sustav MUP-a ima podatke o onima kojima je naložena samoizolacija: “Kada nekog zaustave u prometu, ne samo da će se vidjeti ima li ta osoba vozačku nego i je li joj propisana mjera samoizolacije.” Za kršenje mjera samoizolacije propisane su kazne do 8.000 kuna.

Prema najsvježijim podacima, u Hrvatskoj je dosad zabilježeno 46 slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je stožer.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.