Prati nas

Vijesti

Prijavi i ti!

Građani prijavljuju one koji se ne drže samoizolacije, MUP je prijavio 18 prekršitelja

Za kršenje mjera samoizolacije propisane su kazne do 8.000 kuna. Prema najsvježijim podacima, u Hrvatskoj je dosad zabilježeno 46 slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer Civilne zaštite.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Prvomajski prosvjed 2018.
foto: Sandro Bura

“U protekla 24 sata je izvršena kontrola za 57 građana koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije. Osamnaest ih je prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na redovnoj tiskovnoj konferencija Stožera Civilne zaštite.

“Postupamo po dojavama, a one mogu biti različite. To je bitno, to je nešto što je policija napravila kako bi pomogla svima u ovom trenutku”, naveo je Božinović.


Objavio je i da informatički sustav MUP-a ima podatke o onima kojima je naložena samoizolacija: “Kada nekog zaustave u prometu, ne samo da će se vidjeti ima li ta osoba vozačku nego i je li joj propisana mjera samoizolacije.” Za kršenje mjera samoizolacije propisane su kazne do 8.000 kuna.

Prema najsvježijim podacima, u Hrvatskoj je dosad zabilježeno 46 slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je stožer.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP