Prati nas

Vijesti

Kakva panika!

Markotić usred koronašopinga: ‘Bilo mi je neugodno, a i njima je bilo’

‘Hrane neće nestati. Vidjeli ste, i u Italiji se hrana osigurava. Skupljanje i pravljenje gužve u trgovačkim centrima te guranje u redovima sigurno doprinose povećanju rizika.’

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Alemka Markotić (screenshot: HRT)

Trgovački lanci jučer su izgledali kao u vrijeme predbožićnog šopinga. Uspaničareni kupci tražili su litru mlijeka, kilu brašna i litru ulja više pa trgovci mogu zadovoljno trljati ruke. Gostujući u programu Hrvatske televizije, Alemka Markotić, šefica Klinike za zarazne bolesti “Fran Mihaljević” opisala je svoj prvi susret s koronašopingom.

“Danas je nastala malo veća panika i malo veći strah. Bilo je danas puno ljudi. Ja sam nakon tjedan dana danas uspjela otići do jednog našeg trgovačkog centra. Prvo nisam odmah shvatila, nisam našla parking. A tek kad sam vidjela da nema kolica shvatila sam što se događa”, ispričala je svoje iznenađenje vodeća hrvatska infektologinja.


“Kad su me vidjeli mislim da je nekima bilo i neugodno. I meni je bilo neugodno da natrpam jer nisam sedam dana bila, a onda će ljudi misliti da je panika. Trebamo biti odgovorni. Nema potrebe da se sada prazne trgovački centri, da stvaramo gužve… Hrane neće nestati. Vidjeli ste, i u Italiji se hrana osigurava. Skupljanje i pravljenje gužve u trgovačkim centrima te guranje u redovima sigurno doprinose povećanju rizika”, izjavila je Markotić za HRT.

Podsjetimo, što sve građani trpaju u smočnice “zlu ne trebalo” pitali smo jučer u Konzumu. “Unatrag nekoliko dana bilježimo povećanje prometa i pojačanu poslovnu aktivnost u prodavaonicama, a najveća je potražnja za osnovnim namirnicama za pripremu jela, konzerviranom i zamrznutom hranom te sredstvima za čišćenje i higijenu”, kaže nam Ivan Širanović iz Korporativnih komunikacija Konzuma.

Kaže, tvrtka je poduzela sve potrebne mjere kako bi odgovorila i na još veću potražnju. No strahovati od nestašica ne treba, jer skladišta su puna, trgovine su pune, a zalihe se dodatno pojačavaju.

Čini se da nas panika lagano preuzima, a nitko nije najavio ni najmanju mogućnost nestašica. 😀 Velike gužve u…

Gepostet von MojeVrijeme.hr am Donnerstag, 12. März 2020

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP