Prati nas

Vijesti

Kakva panika!

Markotić usred koronašopinga: ‘Bilo mi je neugodno, a i njima je bilo’

‘Hrane neće nestati. Vidjeli ste, i u Italiji se hrana osigurava. Skupljanje i pravljenje gužve u trgovačkim centrima te guranje u redovima sigurno doprinose povećanju rizika.’

Objavljeno

|

Alemka Markotić (screenshot: HRT)

Trgovački lanci jučer su izgledali kao u vrijeme predbožićnog šopinga. Uspaničareni kupci tražili su litru mlijeka, kilu brašna i litru ulja više pa trgovci mogu zadovoljno trljati ruke. Gostujući u programu Hrvatske televizije, Alemka Markotić, šefica Klinike za zarazne bolesti “Fran Mihaljević” opisala je svoj prvi susret s koronašopingom.

“Danas je nastala malo veća panika i malo veći strah. Bilo je danas puno ljudi. Ja sam nakon tjedan dana danas uspjela otići do jednog našeg trgovačkog centra. Prvo nisam odmah shvatila, nisam našla parking. A tek kad sam vidjela da nema kolica shvatila sam što se događa”, ispričala je svoje iznenađenje vodeća hrvatska infektologinja.

“Kad su me vidjeli mislim da je nekima bilo i neugodno. I meni je bilo neugodno da natrpam jer nisam sedam dana bila, a onda će ljudi misliti da je panika. Trebamo biti odgovorni. Nema potrebe da se sada prazne trgovački centri, da stvaramo gužve… Hrane neće nestati. Vidjeli ste, i u Italiji se hrana osigurava. Skupljanje i pravljenje gužve u trgovačkim centrima te guranje u redovima sigurno doprinose povećanju rizika”, izjavila je Markotić za HRT.

Podsjetimo, što sve građani trpaju u smočnice “zlu ne trebalo” pitali smo jučer u Konzumu. “Unatrag nekoliko dana bilježimo povećanje prometa i pojačanu poslovnu aktivnost u prodavaonicama, a najveća je potražnja za osnovnim namirnicama za pripremu jela, konzerviranom i zamrznutom hranom te sredstvima za čišćenje i higijenu”, kaže nam Ivan Širanović iz Korporativnih komunikacija Konzuma.

Kaže, tvrtka je poduzela sve potrebne mjere kako bi odgovorila i na još veću potražnju. No strahovati od nestašica ne treba, jer skladišta su puna, trgovine su pune, a zalihe se dodatno pojačavaju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.