Prati nas

Vijesti

Kućna radinost

Dr. Maja Grba Bujević: ‘Ne može mi nitko reći da ne može sašiti masku’

to se tiče mogućega kažnjavanja zbog nenošenja maske, kaže da ona nije pobornica kažnjavanja, ali da konsenzusa u Stožeru oko toga nema.

Objavljeno

|

Maja grba-Bujević (screenshot: N1)

Hrvatska bilježi nagli porast novozaraženih koronavirusom. U posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva pa su do sada ukupno detektirane 2.483 osobe pozitivne na Covid-19. Riječ je o drugom po veličini skoku u broju novooboljelih od početka epidemije.

Prije objave ovih podataka postalo je obavezno nošenje maski u sredstvima javnog prijevoza, što je izazvalo bijes građana, unatoč činjenjici da su veliki gradovi počeli dijeliti besplatne maske ugroženim skupinama.

Da se maske mogu sašiti u kućnoj radinosti, jutros je upozorila profesorica Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, a sličnu je poruku poslala i druga članica Nacionalnog stožera Civilne zaštite Maja Bujević Grba.

“Ne može mi nitko reći da ne može sašiti masku. Ne moraju biti kirurške”, rekla je Grba Bujević za N1 televiziju. Što se tiče mogućega kažnjavanja zbog nenošenja maske, kaže da ona nije pobornica kažnjavanja, ali da konsenzusa u Stožeru oko toga nema.

“Ja uvijek mislim da su ljudi dovoljno savjesni. Pokazali su se savjesnima i ranije, i oni će sigurno u javnom prijevozu dati sve od sebe da nose maske”, rekla je.

Preporuka da se nose maske u ugostiteljskim objektima postoji od početka, istaknula je, ali se ta odredba negdje poštuje, a negdje ne. “Preporuke su i dalje na snazi i treba ih se držati. Stožer nije donio odluku da preporuke ne vrijede”, rekla je Grba Bujević za N1.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.