Prati nas

Vijesti

Ozbiljno stanje

311 novih infekcija, dvije su osobe umrle

U svijetu je registrirano 26.799.218 infekcija, a broj fatalnih ishoda sada je 879.024.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Tamas Tuzes-Katai/Unsplash

U posljednja 24 sata zabilježeno je 311 novih slučajeva, priopćio je Nacionalni stožer Civilne zaštite. Dvije osobe su preminule.

Žena rođena 1945. godine preminula je u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Muškarac rođen 1960. godine izdahnuo je u KBC-u Split. Oboje su imali kronične bolesti.


Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 2771. Među njima je 285 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 19 pacijenata. Podsjetimo, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti jučer je izjavila kako dvije od tri osobe spojene na respirator imaju veće izglede za umiranje, nego za preživljavanje.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 11739 osoba zaraženih novim koronavirusom, od toga je 197 osoba preminulo, a 8771 se oporavilo.

U svijetu je registrirano 26.799.218 infekcija, a broj fatalnih ishoda sada je 879.024.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP