Prati nas

Vijesti

Sada je dobro

Milinović otkrio koja mu je vježba pomogla u liječenju korone

Nakon gotovo mjesec dana borbe s virusom kaže da se danas osjeća kao da je rukom sve odneseno. Vratio se poslu, a gotovo svaki dan odlazi barem dva sata u bolnicu demonstrirati vježbe disanja COVID pacijentima.

Objavljeno

|

Darko Milinović (screenshot: N1)

Nekadašnji ministar zdravlja, sadašnji ličko-senjski župan Darko Milinović, nakon što je prebolio teži oblik bolesti COVID-19, vratio se na posao. Za HRT je opisao tijek bolesti zbog koje se, u nekim trenucima, borio za svaki udisaj.

Sve je počelo bezazleno, samo povišena temperatura i blaga bol u prsima. “Prvih sedam dana bio sam gotovo bez simptoma. Čak sam se našalio da bih išao vježbati, ali doktori mi ne daju”, ispričao je.


No zatim se između sedmog i desetog dana stanje naglo pogoršalo, nakon čega je završio na COVID odijelu gospićke bolnice. “Došlo je do obostrane upale pluća, nakon toga oba plućna krila bila su zahvaćena i jetreni nalazi su bili loši, bio sam u jednom dosta klinički ozbiljnoj kliničkoj slici”, rekao je.

Takva je slika trajala danima i minute su dijelile župana od toga da ga iz gospićke bolnice, gdje se težim bolesnicima daje samo kisik, presele u riječku na respirator. Stanje se blago poboljšalo pa su odustali.

Kaže da mu je iznimno pomogla vježba koju su mu preporučili kolege liječnici, a to je napuhivanje balona kojim se rasteže donji dio pluća da bi kisik lakše došao do krvi. Spavanjem na trbuhu olakšavao si je rad pluća.

Zbog svega što je prošao i zbog bolesnika na odjelu koje je gledao u teškom stanju, poziva sve one koji ne poštuju mjere i umanjuju opasnost virusa neka posjete COVID odjel u bilo kojoj bolnici.

Nakon gotovo mjesec dana borbe s virusom kaže da se danas osjeća kao da je rukom sve odneseno. Vratio se poslu, a gotovo svaki dan odlazi barem dva sata u bolnicu demonstrirati vježbe disanja COVID pacijentima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP