Prati nas

Vijesti

Posve službeno

Vlada se oglasila o uvođenju COVID potvrda za kafiće, trgovačke centre…

Većina hrvatskim medija objavila je kako će Vlada RH nakon Svih svetih uvesti obavezne COVID potvrde za ulazak u trgovačke centre, kafiće, restorane, za sve proslave, okupljanja, festivale i sva okupljanja u zatvorenom prostoru.

Objavljeno

|

foto: Lukas/Unsplash

Glasnogovornik Vlade, Marko Milić, demantirao je napise o uvođenju obaveznih COVID potvrda od 1. studenog.

“Pojedini medijski natpisi o tome da se u Hrvatskoj od 1. studenog uvode obavezne Covid potvrde za sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i veći broj društvenih djelatnosti i aktivnosti su potpuno netočni. O tome se u Vladi i Stožeru civilne zaštite RH, koji donose mjere, nije razgovaralo.


Udio necijepljenih među novozaraženima, hospitaliziranima te preminulima, nažalost, jasno ukazuje da dinamika četvrtog vala COVID-19 i njegove posljedice ovise prije svega o broju necijepljenih u Hrvatskoj.

Umjesto nepotrebnog širenja panike temeljem krivih informacija, svi u hrvatskom društvu trebamo uložiti dodatne napore za ubrzanje procesa cijepljenja i potaknuti sve koji još oklijevaju da se cijepe, jer je to jedini izlaz iz ove pandemije”, rekao je za N1 glasnogovornik Vlade Marko Milić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP