Prati nas

Povjerljivo

Jekyll i Hyde

Anica: Naša idila je pukla na Severini, taj poeta je ženomrzac!

O ljudima možemo puno doznati pogledamo li njihov profil na Facebooku. No upoznat ćemo ih puno bolje ako pogledamo kakve komentare ostavljaju ispod medijskih objava. Tu gorku istinu spoznala je i naša čitateljica Anica kod koje je oduševljenje Slavkom naglo splasnulo i pretvorilo se u užasnutost.

Objavljeno

|

Anica, udovica koja je pronašla utjehu u putovanjima s prijateljicama, otkriva neočekivanu stranu muškarca kojeg je upoznala na jednom od izleta. Slavko, čini se, skriva tamnu stranu - izuzetno osjećajan i romantičan u društvu, ali na internetu iskazuje ženomrzničke stavove. Je li Slavko prava osoba ili samo maska? Otkrijte Aničinu unutarnju borbu dok pokušava razumjeti istinskog Slavka.
ilustracija: S. Bura/mj

“Udovica sam već nekoliko godina, otkako mi je umro muž s kojim sam bila u braku skoro 40 godina. Jako sam se teško oporavila nakon njegove smrti, no izvukla su me djeca i prijateljice. S jednom sam prijateljicom počela ići na kratke izlete autobusom i to mi je puno pomoglo”, piše nam naša čitateljica Anica.

“To su uglavnom povoljni jednodnevni izleti za penzionere. Obišli smo puno mjesta u Hrvatskoj, bili u Mađarskoj, Austriji, Trstu… Uvijek nam je bilo jako lijepo i nakon nekog vremena već se stvorila prava klapa tako da sada zajedno putujemo već godinama, uz izuzetak onih pandemijskih godina”, dodaje.

Na jednom takvom izletu, povjerava nam, upoznala je muškarca kojeg ćemo za potrebe nazvati Slavko. Iako nakon suprugove smrti nije primjećivala muškarce, Slavko joj se svidio jer je, kako kaže, bio poseban: “Uglađen, jako širokog znanja, puno je svijeta vidio, a osim toga, moram reći, i jako je zgodan muškarac, visok i uvijek u finom sakou ili jakni.”

Iza Slavka je, nastavlja naša čitateljica, propali brak, a djeca su mu odrasla. “Jako mi je bilo lijepo u njegovom društvu na tim izletima, a jednom pirikom me pozvao na kavu. Bilo mi je to malo čudno, nisam znala trebam li ići ili ne, ali prijateljica mi je rekla da u tome nema ništa loše. I tako sam otišla s njime na kavu.”

Kaže da mu je bilo lomljeno srce

“Kasnije me opet nazvao da mi kaže da ima karte za kazalište i želim li ići s njim. Malo po malo smo se zbližili. Slavko piše i pjesme. To su jako lijepi i osjećajni stihovi i to mi se strašno svidjelo jer ne znam puno muškaraca, zapravo ne znam niti jednog, koji pišu pjesme. Ispričao mi je da mu je puno puta bilo slomljeno srce i da su mu pjesme nekakav ispušni ventil. Na papir, rekao mi je, može napisati sve što misli i osjeća i papir ga nikada neće iznevjeriti. Ima jako malo osjećajnih muškaraca, a Slavko je bio jedan od takvih”, kazuje Anica.

No onda je primijetila nešto što samoj sebi ne može objasniti. “Služim se Facebookom preko mobitela, tako čitam vijesti, pratim nekoliko stranica i preko Facebooka komuniciram s prijateljima. Kad je izbio ovaj skandal sa Severinom, ispod jednog članka vidjela sam Slavkov komentar. Užasnim rječnikom se obrušio na pjevačicu, izvrijeđao je na grozan način tako da te riječi ne mogu niti ponoviti.”

Slavko je ženomrzac!

No to tu Slavko nije stao, nastavlja Anica. “Kad mu je jedna žena odgovorila da se ona samo bori za svoje dijete, on je izvrijeđao i nju, nazvao je prostitutkom, kazao da su sve žene koje podržavaju Severinu lake žene. No, on je to rekao na puno grublji i prostiji način. Nisam mogla vjerovati. Ubrzo sam pronašla još jedan njegov komentar na istu temu, ali sad ispod članka na nekom drugom portalu. Opet je vrijeđao sve žive žene, nazivao ih svakakvim pogrdnim imenima.”

Naša čitateljica je ostala u šoku kada je shvatila da fini gospodin kojeg je upoznala na izletima može napisati tako užasne riječi i vrijeđati žene. “Ne znam zna li on uopće da se ti komentari vide i da bi ih mogao vidjeti netko tko ga poznaje. Ja sam sa prenerazila na tu razinu vulgarnosti i zadrtosti”, napisala je.

Nakon toga su se još jednom čuli, ali njoj su u glavi stalno bili svi ti užasi koje je Slavko pisao na Facebooku. Jednostavno to nije mogla povezati sa stihovima koje je objavljivao na svom profilu. “Počela sam mislili da je možda on kriv za svoj razvod jer se u prvo vrijeme pravi divan i krasan, ali unutra se krije jedna grozna osoba. Koji je Slavko pravi i je li onaj romantični i osjećajni Slavko zapravo maska?” retorički pita naša čitateljica.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.