Prati nas

Vijesti

Umirovljenici Brodsko – posavske županije su najugroženiji siromaštvom

Plaće i mirovine su manje nego u ostatku Hrvatske, što žitelje županije čini izuzetno ranjivima pogotovo kada govorimo o kontekstu siromaštva, kazala je pučka pravobraniteljica Lora Vidović

Objavljeno

|

Hrvtski umirovljenici kopaju po kontejneru
foto: BigStock

„Nažalost, Brodsko- posavska županija među najnerazvijenijima je u Hrvatskoj, rizik od siromaštva dvostruko je veći nego u Hrvatskoj, nezaposlenost dvostruko veća nego u Hrvatskoj, kao i to da su plaće i mirovine manje nego u ostatku Hrvatske, što žitelje županije čini izuzetno ranjivima pogotovo kada govorimo o kontekstu siromaštva“, kazala je pučka pravobraniteljica Lora Vidović prilikom sastanka s brodsko – posavskim županom Danijelom Marušićem, prenosi ebrod.net.

„Najveći problemi koji tište žitelje županije, kada govorimo o ljudskim pravima, spadaju u domenu materijalnih prava, nezaposlenost prva, i to nezaposlenost ranjivih skupina žena i mladih, ima prostora za poboljšanje zdravstvenih usluga u ruralnim područjima, pristupa invalidnih osoba. Prostora za poboljšanje uvijek ima, dobili smo sugestiju da napravimo sastanak s udrugama, vijećima nacionalnih manjina, gradonačelnicima i načelnicima. S određenim projektima i sami radimo na rješavanju svega onoga što je u našoj domeni a komunikacija prema Uredu pravobraniteljica zasigurno će ići u smjeru rješavanja što većeg broja problema s kojima se naši građani susreću“, izjavio je župan Marušić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.