Prati nas

Vijesti

Zapostavljena majka od sinova naplatila usluge roditeljstva

Nesretna majka je optužila sinove da su je zanemarili nakon što su pronašli djevojke i prije osam godina je i službeno podignula tužbu protiv njih. Sa starijim sinom je postignula nagodbu, a mlađi je tvrdio da su potpisani ugovori protivni običajima, jer se odgoj djece ne bi trebao mjeriti financijskim instrumentima.

Objavljeno

|

Kako brinuti o starim roditeljima?
foto: Fabrizio Verrecchia/Unsplash

Jedan će četrdesetjednogodišnji zubar s Tajvana, prema odluci Vrhovnog suda, majci morati isplatiti 554 tisuće funti (više od 4,5 milijuna kuna) kao povrat onoga što je ona investirala u njega kroz odgoj i školovanje, piše The Guardian.

Majka tužiteljica, nakon razvoda od supruga 1990. godine, sama je odgojila dvojicu sinova. U strahu da će biti ostavljena u starosti bez odgovarajuće skrbi, sa sinovima je u dobi kada su imali 20 godina potpisala ugovore prema kojima će joj isplaćivati 60% svoje neto zarade do nadoknade novca koji je u njih uložila.

Nesretna majka je optužila sinove da su je zanemarili nakon što su pronašli djevojke i prije osam godina je i službeno podignula tužbu protiv njih. Sa starijim sinom je postignula nagodbu, a mlađi je tvrdio da su potpisani ugovori protivni dobrim običajima, jer se odgoj djece ne bi trebao mjeriti financijskim instrumentima.

Nakon što je niži sud presudio u sinovljevu korist, majka je slučaj potjerala do Vrhovnog suda koji je odlučio u njenu korist, jer je sin ugovor potpisao punoljetan, a i kao zubar ima dovoljno novca kojim može uzdržavati majku.

Tajvan bilježi sve veću stopu zanemarenih roditelja i intencija države je strogo kažnjavati djecu koja se ne staraju o onima koji su ih postavili na noge.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.