Stranka Hrast
Hrvoje Zekanović (screenshot HTV)

Hrast traži da se o zaštiti žena od nasilja glasa na referendumu

Autor: • 08. 03. 2018. • Vijesti361 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Stranka Hrast od ovoga trenutka okuplja sve pojedince i udruge u svrhu raspisivanja referenduma na temu Istanbulske konvencije”, rekao je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović u Saboru. U tome će mu, nesumnjivo, pomoći cijeli niz nevladinih udruga okupljenih u borbi protiv zdravstvenog odgoja i reforme kurikuluma, a u kojem će se obliku uključiti i Katolička crkva – tek ćemo vidjeti.

Nešto ranije, premijer Andrej Plenković najavio je da će Konvencija uskoro stići na Vladu, a potom u Sabor. Od 47 europskih država članica Vijeća Europe potpisalo ju je njih 44, a ratificiralo 27 država.Što je Istanbulska konvencija?

Konvencija o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, takozvana Istanbulska konvencija, donesena je 2011. godine, a na snagu je stupila tek s prvim danom kolovoza 2014. godine. Konvencija donosi pravni okvir za borbu protiv nasilja nad ženama i u obitelji te obvezuje sve države koje su je ratificirale da žrtvama pomognu pri oporavku, osiguraju pravnu i psihološku pomoć, ubrzaju otvaranje skloništa za žene i djecu i financijsku pomoć, kao i pomoć pri pronalasku mjesta za stanovanje i zapošljavanje.

Po čemu pamtimo stranku Hrast?

U siječnju je čelnik te stranke i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ladislav Ilčić održao studentima predavanje  u organizaciji Inicijative Istina u istanbulskoj. „“Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća“, objasnio je studentima ovaj akademski glazbenik.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.