Prati nas

Ljubav

Manolić: Ženidbom sa 36 godina mlađom Mirjanom rušim tabue

Bilo je to građansko, a ne crkveno vjenčanje. Vjenčali smo se na Krku po želji moje supruge jer tamo ima kuću koju je naslijedila od tete, a meni je ionako bilo svejedno gdje ćemo se vjenčati. Poslije smo s kumovima otišli na ručak, kaže prvi hrvatski špijun.

Objavljeno

|

Josiš Manlić se oženio
Mirjana i Josip Manolić (screenshot: Vecernji.hr)

Prvi hrvatski špijun Josip Manolić, nekadašnji premijer i bliski suradnik Franje Tuđmana, za Večernji list progovorio je, između ostalog i o svojem nedavnom vjenčanju. Kaže, nije znao da je postao i međunarodna senzacija zbog ženidbe u 97. godini sa 37 godina mlađom Mirjanom.

„U ovoj dobi, nikakva medicinska sestra ni Crveni križ ne može vam pomoći kao bliska osoba“, kaže Manolić o svojoj drugoj supruzi. „Mirjana ima 60 godina i još radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću, ali ona je sada i moj vozač, pomoć u kući. Htio sam da skinemo tabu oko vjenčanja, to je tabu zatvoren u stotine mreža. Neka svi vide da čovjek u mojim godinama može sklopiti brak. Za moju okolinu to nije bio neki problem jer smo izvanbračno živjeli već desetak godina. Oženio sam se drugi put, a mojoj gospođi ovo je prvi brak.“

Momačke večeri nije bilo, jer je, priča hrvatski James Bond, takvo nešto ostalo davno iza njega. „Bilo je to građansko, a ne crkveno vjenčanje. Vjenčali smo se na Krku po želji moje supruge jer tamo ima kuću koju je naslijedila od tete, a meni je ionako bilo svejedno gdje ćemo se vjenčati. Poslije smo s kumovima otišli na ručak. Nisam htio nikoga od rodbine, osim praunuke i praunuka“, objasnio je za Večernji.

Manolić je hrvatski političar, drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske (1990-1991) te bivši visokopozicionirani pripadnik Udbe. Jedan je od osnivača HDZ-a na zagrebačkom Jarunu 1989. godine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.